fredag 15. april 2011

Bever’n og andre raringer i Bergheim.

Nalle fikk engang anmerkningen “lavt halefeste” på utstilling i Biri. Han har altså enkelte fellestrekk med en bever, noe som svigerfar Ola omstendelig påpekte ;o) Han er brun og beundret... Litt mystisk og uforutsigbar. Han er modig og sjølsikker. Sterk. Vannavvisende(tolkes som man vil ;) Han sover godt og mye på dagtid, og i mange rare slags sovestillinger..

bever'n 002

Det levde en bever på Bergheim i mange år. Vi fikk høre om den da vi flytta hit i 2000, og vi var tilogmed så heldige at vi fikk se den i elva en gang.  Den satte mange spor etter seg, og felte trær langt unna hytta si. Imponerende hva en slik liten krabat kunne utrette. Bever var sjelden i Hallingdal, men ett sted lenger nedi dalen skulle det visstnok holde til en familie. På Bergheim bodde det bare en bever…men han må ha vært forferdelig gammel, så det sier seg selv at det sannsynligvis var flere. Bever’n var berømt, men samtidig hemmelig

bever'n 006

I går gikk Nalle og jeg for å se om vi kunne se tegn etter bever’n. Noen påsto at de hadde sett ham ifjor. Hytta hans ligger her fortsatt, men stiene som engang var så tydelige, de er nesten borte nå. Han hadde nok trua på seg sjøl, han som trudde han kunne demme opp hele Hallingdalselva!bever'n 007

Denne bjørka ble felt for riktig lenge siden. bever'n 012

Vi kunne igrunn ikke finne noen ferske spor :(   Vi såg bare de gamle stubbene :(bever'n 016

Nalle tusler mismodig heimover, han er nok fortsatt den eneste med lavt halefeste på Bergheim…bever'n 018

Heime lyste krokusen omkapp med dagens siste solstråler.

Ei humle hadde landa i stuevinduet (det er farlig deilig når man kan ha dørene på vidt gap og slippe inn den gode vårlufta). Ho blei forsiktig båret ut og plassert på hagens luneste sted.

bever'n 021

Tror forresten jeg må så kruspersille, sukkererter, salat, gulrot og diverse kaninsnacks snart.. Skal se hagearbeidet får ny giv denne våren pga Ullf og Anina :o)

bever'n 035

Ullf er raringen min,han. Jeg tør ikke anna enn å ha på ham selen når han er ute av buret, for han er like kjapp og uberegnelig som en harepus! Han spretter hit og dit, men han er også selskapsjuk og kommer stadig bortom for å kose seg på fanget mitt… *smelt*bever'n 038

 

J-kullet til Mozart og Ynde; tre madagaskar og ei sort: Jonas, Julia, Jessi Anina og Julius  Jonas, Julia, Jessi Anina og Julius

Dette er Jessi Anina!217770_10150531514595261_780320260_18010276_560940_n 

Kan tro det er en kjekkas her som lengter!!!

bever'n 049

Da Ullf hadde vært “på ferde” en halvtimes tid, var det Nalles tur til å inspisere eiendommen sin. Han blei litt skeptisk idag…

Her lukter det SAU, for fanden!bever'n 025

Jeg hadde nemlig noen sekker med saueull stående på vent til en dag som denne.. Sola forsvant og det var vindstille, da jeg tømte utover to sekker og satte igang med sorteringen.

Jeg endte opp med en full sekk med fin blanding av saueull fra Glenne og dyrlegen på Tjøme. Nalle, den sauereine, måtte ligge i bakgrunnen og vente på tur…

bever'n 031

Den som ler sist – ler best…

vårtur 029

Sviger’s – imørgo kjem’n “Svein”, bever’n fra Bergheim!

Gubbene kan få fiske alt de greier, vi har da viktigere ting å gjøre ;o)

DERMED ER VEL PÅSKA IGANG FOR DE FLESTE.

HA EI FORTRYLLENDE PALMEHELG, ALLE SOM ÈN!!!

9 kommentarer:

 1. Anina <3 For et fint navn! Det passet godt til den søte jenta :))

  Jeg tror at Nadira også slekter på beveren... Lavt halefeste har hun riktignok ikke (snarere litt for høyt, tror jeg ;))men hun er fæl til å gnage på trestokker så flisene flyr :p

  Herlig smile-bilde av Nalle :) Ingen kan smile så fint som en lapphund :))

  SvarSlett
 2. Herlig lita kaninjente! De er bare herlige ;) Lurt å plante kosemat til kaninene selv, smaker sikkert mye bedre også ;)

  Her hos oss er det egentlig ganske mange bevere. Særlig inne i de små vannene i skogen ;) En fantasisk opplevelse når man får sett de i aksjon, å det er ikke ofte, for jammen med er de skye!!

  Ha en flott påskeferie!!

  SvarSlett
 3. Du og du Nøve, den bever'n må ha vært en skikkelig arbeidsnarkoman!!!! Så gøy med en litt sånn hemmelig og mytisk bever liksom. Moro å se trærne han har felt også, ikke småtterier!!

  Ullf er så utrolig søt. Han fortjener ei flott dame som Anina! Det blir gøy å følge dem på sin vei:o)

  Jeg gleder meg no' helt vanvittig til dere kommer! Det er mye fjøstjeneste om dagen, men jeg tror vi har nådd toppen nå. Er litt spent på om Nalle vil trives her, for nå lukter det sau over alt og hele tiden av svigermor og svigerfar (vedder på at mor Nøve lukter temmelig stramt av fjøs etter denne helgen også;o) Gubbene kan fiske i vei, for vi skal da vite å kose oss.

  Fy filler'n så fint det nederste bildet av Nalle-mann var!!!!

  Kjør fint (som du pleier å si:o)

  SvarSlett
 4. God påske til dere åsså!! Kjempe flotte bilder! Må si som Gry at den beveren lei nok av arbeidsnarkonomi (kan jeg si det, ja jeg sa det jo...)
  Klart at han ulf må ha ei flott dame og jammen meg får han det åsså!!
  Kjempe flott smile bilde av Nalle mann. Artige er de lappene som ligger i alle slags rare rettninger og steder for å ikke snakke....,

  ha en flott helg!!

  SvarSlett
 5. Ja, ja,bevere er all righte dyr det også ;-)
  Håper dere får en fantastisk påske både to og fir`beinte...
  God påske!!

  SvarSlett
 6. Kanina Anina er søøøt! Det blir nok stas for Ullf'en! Og vakre og gode Nalle, han er det alltid godt å se. Og for en haug med ull du har å fråtse i!

  SvarSlett
 7. Fy søren for en flott hund! =D

  Skikkelig bamsekar det der ja;) Og kaninen din var utrolig morsom, aldri sett en slik før!

  Fin blogg du har!

  SvarSlett
 8. Så fine bilder av Nallegutten! må le når jeg ser de herlige og artige uttrykkene hans!

  Nå har Kero fått seg et par kanin "venner" også.. har lenge ønsket oss kanin igjen, og har ikke vært mindre fristende å følge med på oppdateringene om vakre ulf!:)

  Herlig og se at våren har kommet til dere også! deilig å kjenne lyngen under føtta igjen!

  God påske til dere i Hallingdal, fra oss i østerdalen!

  SvarSlett
 9. Hei Nøve:-)..Jeg sniker meg inn via pc på jobb(ssshhh;-)
  Mye morsomt nytt siden sist jeg var her og det er jo ei stund siden..Bever har vi masse av her sør,de er skogens ingeniører og jobber med mange prosjekter.Ullfen er bare helskjønn!!..jeg lurer på er han virkelig? :-)
  Vil ønske dere alle ei riktig God Påske:-)..Hilsen Banjo og Elin

  SvarSlett