onsdag 10. juli 2013

Langt, og lenger enn langt.

Dette blir ett skikkelig langt innlegg om en skikkelig fin langhelg i Trondheim. I følge Googlemaps skal turen fra Bromma til Trondheim, ta bare 6,5 time på sommerstid – men jeg presterer å bruke 10-11 timer hver veg…

1.stopp på fredag, var på Gol for å levere Nalle hos mitt tiltrodde søskenbarn.

Deretter gikk det radig noen timer - like til Valdresflya. (Nei, det stemmer ikke helt… Vi hadde hatt en stopp på Golingsfjellet, for å handle litt mat og drikke, men det er ikke verdt å ta bilder av det “fjellet”).

DSC_7938

Valdresflya er noe heeelt annet!

Da måtte vi bare parkere bilen, og gå inn til ei setergrend i nærheten av Bessheim.

DSC_7923

Denne fjellstrekningen har ufattelig mange perler…

DSC_7936

Ferden fortsatte ned til Vågå, og der tok jeg av hovedveien og fortsatte på en “snarveg” mot Lesja (og Dombås), som het Slådalsvegen.

DSC_7941

Jommen sa jeg snarveg…

Det var så flott over her, at jeg måtte stoppe bilen gang på gang.

IMG_5164

Dessuten møtte vi på både sau og kyr, og de har alltid gooood tid Smilefjes

Ganske utrolig, men jeg tok verken bilder eller pause over Dovrefjell!  Fine Oppdal blei passert uten stopp, og da vi nærma oss Trondheim var det regn og sol om hverandre, typisk trøndervær, og klokka begynte å bli veldig, veldig mange…

IMG_5167

22.30 nådde vi resepsjonen på Øysand Camping, da var Årsmøtet i Lundehundklubben ferdig forlengst… Vi fikk nøkkel til hytta og flytta inn med pykk og pakk. Deretter bar det ut på en liten snusetur…

Den første vi møtte, var Polly - Tassens mamma!

IMG_5172

Vi la ut på vandring langs den lange stranda, selv om Polly ikke syns det var så stor stas med snørrvalpen sin lengre. Men vi tobeinte hadde mye å snakke om, og sommerkvelden blei til natt før vi kom oss i seng.

Dagen derpå var det Lundehund Spesialen!

IMG_5179

På en eller annen måte, hadde jeg greid å melde på Tassen til feil utstilling…men vi gleda oss så veldig til å treffe slekt og venner her i Trondheim, derfor dro vi likevel. Og den lange reisa var så absolutt verdt turen.

DSC_7972

Det var påmeldt over 70 lundehunder, og det var en fryd å oppleve så mange flotte hunder. Og ikke minst folk. Lundehundfolk er like trivelige som lapphundfolk.

(en annen ting som slo meg…her var det nesten ikke ett bjeff å høre…Forbauset smilefjes )

DSC_7960

Men skrekk og gru, lundisene må opp og stå på bordet! Det var ingen sak for Frost, da.

Her møter Tassen slekta!

DSC_7963 Her er moder’n  og tante og onkler. DSC_7964

Her under er Tassen og halvbroren Frost, igang med å sjekke opp ei norrbottenspets-Dame. Frost er den som går rett på sak, han er eldst og allerede Champion, må vite.

DSC_7968

Og her møter han lillesøstera si! Ho var så fin, og hadde gjort det kjempebra i ringen.

DSC_7979

Og så møtte vi ei vakker dame fra Kristiansand. Tassen blei heeeelt betatt.

IMG_5190

Jeg husker ikke navn på verken folk eller hunder,  jeg skravla med så mange denne dagen! Disse fra Kristiansand, gjorde ett veldig godt inntrykk på oss. De var liksom søstre, disse to, beagle’n og lundis’n, og de tok livet helt med ro, slik som jeg tror at alle sørlendinger gjør om sommer’n... Til hverdags trente de endel blodspor i Marnardals dype skoger. (Hører du, Marianne??)

DSC_7975

Vi møtte to andre tisper også, som har imponert veldig mange allerede. Foruten å være godt premierte, så er de TV-stjerner, nemlig. Det er disse to som er med og sanker egg på Tromsø Lufthavn – og redder liv til både fly og folk, nemlig!

IMG_5184

Da utstillingene var ferdig, og uendelig mange sløyfer og godord var delt ut, da trengte Tassen en liten lundeblund. Det skulle være festmiddag om kvelden, men den valgte vi å stå over. Istedet fikk vi passe Cindy!

DSC_7991

Først gikk vi tur på stranda, og Tassen gjorde seg såååå interessant ved å “fange” blåskjell og andre rare ting som man ikke finner i Hallingdal.

IMG_5208

De vandret side om side utover de flate, enorme åkrene, slike har vi heller ikke i dal’n.

DSC_7992

Etter denne rundturen, vendte vi snutene tilbake til Øysand. Og utrolig men sant. Der var det i mellomtida kommet nye camping-gjester – som vi kjente, men aldri hadde møtt…

DSC_7996 (2)

Cindy ble bittelitt sjalu, for Tassen sjekka jo sporenstreks opp Maja!

Lurer på hva han hvisker i øret… Kanskje de avtalte ett nytt møte, Grethe? Smilefjes som blunker

DSC_7997

Det var Cindy som blei med hjem til hytte nr 6 likevel, da. Det var liv og røre i “gata” vår, selv om det var langt på kveld. I hytta rett overfor oss, bodde det noen svensker med to finske lapphunder – men likevel – det var ikke ett bjeff å høre!!!

IMG_5213

Det krydde av hunder her, det var jo en stooor NKK-utstilling i Trondheim denne helga, så alle hytter og hus var fulle. Kan tro det var spennende for to lundiser fra Hallingdal!

IMG_5212

De så ut til å storkose seg…

IMG_5217

Og Tassen måtte bæres i seng rundt midnatt Smilefjes

IMG_5225

Vi sov som stein til klokka var nesten ni på søndag! Jeg hadde bestemt meg for å droppe NKKutstillingen, og hadde egentlig tenkt å dra herfra brenntidlig…

Vi kom oss avgårde klokka 10, ikke sååååå værst til å være oss, og første stopp blei i Drivdalen ett sted, for jeg måtte finne ut hva Vårstigen var. Vårstigen er en gammel kongeveg, men den hadde vi ikke tid til å gå. Denne gang.

Neste stopp; Hjerkinn Stasjon. En flott bygning! Her omkring var det flere ting jeg kunne tenkt meg å besøkt, bla. fjellmuseumet, eller - tenk å få dra på moskus-safari!!  - men vi hadde ikke tid idag…

IMG_5250

Det blåste ganske hardt, men det blei veldig varmt i min gamle bil.  Likevel ville jeg kjøre Slådalsveien tilbake, selv om det blei noen mil ekstra.

DSC_8004

Tassen klagde ikke. Han spratt ut av bilen når vi stoppa, og han hoppa inn igjen, like glad og fornøyd, hver gang vi skulle kjøre videre.

IMG_5251

Men det hadde vel ikke gjort noe om sauene hadde spist opp bilen vår, og vi måtte bli her.

DSC_8006

Denne fjellvegen ender altså opp i Vågå, og jeg måtte stoppe og ta ett bilde av den grønne Lågen før vi kjørte opp mot Valdresflya igjen.

DSC_8008

Vi passerte avkjøringen til Brimiland, og tok ny pause ved vakre Lemonsjøen!

DSC_8013

Etter å ha spist middag på Lemon-Kroa, fortsatte ferden opp til “Paradis”.

DSC_8015

Riksveg 51, mine damer og herrer.

DSC_8026

VALDRESFLYE 1389 moh

DSC_8021

Her hvor skyene ser ut som små UFO’er fra Verdensrommet

DSC_8018

Da vi kom til Beitostølen, svingte vi av hovedvegen, og fortsatte på Slettefjellvegen.

Ikke en sjel å se, bare en stor, stor, blå himmel. Og enda en UFO…

DSC_8028

- og en fantastisk utsikt inn mot ville, vakre Jotunheimen.

DSC_8030

Vi måtte selvfølgelig gå opp på toppen, 1315 moh, (vi gikk ikke langt fra bilen, altså) men herfra er det fri utsikt i alle himmelretninger. Ett ganske merkelig slett fjell…

DSC_8031 (2)

Her ser vi ned på Vangsmjøsa. Jeg skulle hatt en fridag til…

DSC_8035

Vi kjørte innom Høre stavkirke. Den var selvfølgelig stengt, men fin å se på. Neste gang skal jeg komme i åpningstida. Vi stoppa ved Lomen Stavkirke også, men da orka jeg ikke å gå ut av bilen. Jeg hadde brått fått nok. Og ville hjem.

DSC_8041

Jeg som fortsatt er av den formening at religion er årsaken til det meste av verdens elendighet, føler en dragning mot disse gamle byggverkene. Valdres har mange stavkirker. Og jeg må ta turen tilbake.

Men du og du så godt det var å komme heim!

Det syntes disse to også, som rett og slett sovna mens de venta på kveldsmat Smilefjes

IMG_5256

 

Jeg tror jeg veit hvor jeg skal dra på ferie i slutten av august…

HA EN FORTSATT GOD SOMMER!

8 kommentarer:

 1. Tusen takk for nok en flott tur!
  Det er litt rart for jeg syns Valdresflya er en kjedelig fjellovergang. Men det kommer jo selvfølgelig an på hvor på strekningen man befinner seg.
  70 lundehunder på utstilling i en så liten rase, det må jeg si er imponerende!
  Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er vel mellom 500 - 600 lundehunder i Norge i dag. Men de finns jo nesten bare i Norge :/ 70 hunder var bra oppmøte, folk kom virkelig langveisfra! Lundehundene er så like, men samtidig veldig ulike. Så moro å oppleve dem!

   God sommer til deg også, Tove. Dere burde ta en tur innom Slådalen, hvis dere skal til Vågå... Og forresten, partiet mellom Beitostølen og Besstrond er ubeskrivelig vakkert ;)

   Slett
 2. Etter å ha sett dine bilder så er det vakkert på Valdresflya og :)

  SvarSlett
 3. For en flott helg du har hatt. :) Har bekjente som var der på Nkk utstillingen. Det var liv og røre overalt, skjønte jeg. :) Tok du ikke bilde av de svenske lappen? Og vet du hvem det var? Nå ble jeg nysgjerrig. :)

  Jeg skal kjøre Lillehammer til uka, ser det er litt feil vei. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet du Nina, de svenske finske lappene lå i bagasjerommet på bilen hele tida, med bakluka åpen. Den ene var svart m tegn, den andre viltfarga. De bare lå der og betrakta oss, og folka så veldig opptatte ut, så jeg bare nikka til dem.

   Skal du til Lillehammer!?! Sporprøve? Fortell mer, da ;)

   Slett
  2. Skal på ferie med familien til Sjusjøen. Foreldrene til Marita har hytte der. Har vært sykemeldt lenge nå så det er blitt dårlig med spor. Skal prøve å spore litt uka når vi kommer hjem. Bonnie må på ferie til Østfold så lenge. De vil ikke ha hunder i hytta. :( SÅ når alt dette er over, da kommer jeg en tur.

   Slett
  3. God ferie! Vi snakkes :)

   Slett