onsdag 6. januar 2016

Ny start

At Gry og jeg er to spreke 50 åringer, er en sannhet med modifikasjoner. Nå skal jeg snakke for meg sjøl, men vi blei enige da vi gikk Masterunden, at nå - NÅ må vi ta oss skikkelig sammen. Kiloene skal vekk! 
Noen, iallfall. 

Kondisen er kanskje ikke så aller værst, men jeg liker ikke å være så tung. Jeg veier nå 80 kg - skrekk og gru - og det går merkbart utover kne og foteblad.
 

Jeg har en plan. 
Ikke mere potetgull og snacks, dvs bare en dag i uka. 
Ikke mere sjokolade og snop heller...

Dessuten passer det utmerket at Kjersti kom med en utfordring akkurat nå; 100 turer i løpet av ett år! Les om det her: http://pilaris.net/blogg/100-turdager-i-2016/

Det skal vi greie, og vi er godt igang. Må lage meg ett system for å holde tellinga, kanskje jeg bør summere opp turene hver søndag?
Gry og jeg gikk ihvertfall Masterunden fredag den 1.1, og den er hard nok til å telle med, syns jeg.


Søndag den 3. gikk vi opp til Utsikten, og den turen teller også.

En ting som bekymrer meg litt, er at Nalle følger så motvillig med opp bakkene. Det var tungt å gå oppover vegen i 10 cm snø, men vi hadde da noen pustepauser underveis. Da vi endelig nådde benken, ga han tydelig uttrykk for at vi hadde gått langt nok...


Jeg hadde mandagsfri som vanlig. Starta altså 2016 med fire fridager :-)  
Nalle liker best å gå langs bygdevegen, så jeg oppfylte ønsket hans den dagen. 
Men Tassen ville mer!


Det var bare såvidt jeg kom meg gjennom den fastfrosne jernbanegrinda, men jeg fikk lirka meg gjennom sidelengs....


Det var rart å gå tur uten Nalle, men Tassen og jeg gikk Masterunden mens han slappa av heime. Broddene jeg fikk til jul, har vært uunnværlige i disse bratte bakkene.  
Nyårets 3. tur er notert, og det gjenstår bare 97.


Kulda har kommet, det er som det skal være vinterstid. Det eneste som ikke er som det burde være - det er ICE... 
Nå har jeg mista alle signal, 4G-oppgraderingen har vært fullstendig fiasko for min del, og tydeligvis for mange andre også. Det endte ned at jeg sa opp abonnementet i går kveld, og bestilte nytt hos NetCom. Nå vil jeg bare glemme all ergrelse og frustrasjon over elendig nett, og krysse fingre og poter for en ny og bedre start! Den nye routeren kommer antagelig på fredag...

På fredag har vi dessuten langtur på programmet. Gutta skal ha vaksine, og Nalle skal få en liten senior-sjekk hos Hønefoss dyrehospital - enten han vil eller ikke ;-) 
Idag var det jeg som fikk en sjekk hos tannlegen. Null hull - og jeg er sjeleglad for det.  
Bilen må ha en ny sjekk på verksted, for det er noen småting som ikke fungerer som det skal der også... Det koster!

Malkhyl og Grom slår ett slag for dun - dun er bedre enn pels!

Idag har det vært nærmere 18 blå. Det er ganske kaldt for en liten lundehund med dårlig pels. Vel, egentlig har han tjukk og god pels, den godeste Tass, men så er det disse pelsløse flekkene på brystet, da... 


Det ser jo ikke helt bra ut - men han har ikke vondt, og han er frisk og rask. Ingen grunn til bekymring, ifølge veterinæren, den beste medisin er å kle på ham!


Så Tassen har fått genser av Nalle-ull!
Han er ikke helt fornøyd, men den kan nok bli god å ha enkelte dager...

Marius-genseren har gått til en som behøvde den enda mer enn Tassen. Balder har hatt problemer ned skjoldbruskkjertelen mm, og det har resultert i elendig pels. Han ville gjerne ha en ullgenser!

(....selv om det kanskje ikke ser slik ut ;-)

Jeg har kost meg veldig med strikkepinner og garn både før og etter jul. Jeg har strikka fiskevotter til Bjørn - han blei fornøyd, tror jeg.

og kattevotter til meg sjøl :-)
Her fikk jeg dessuten brukt opp garnrester av heimespunnet alpakka farga med navlelav. Kjempeartig å strikke disse vottene! 
Nå er jeg igang med ugle-votter...


11 kommentarer:

 1. Så moro at du også blir med på 100 turdager i 2016! Alle turer du vil skal telle, teller, hovedsaken er at man er ute og koser seg, beveger på seg, tilbringer tid i naturen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er ett oppkomme av gode ideer, du Kjersti :)

   Slett
 2. Det er litt gøy å sette seg et slags mål om vektreduksjon sammen da, selvom vi velger ulike tilnærminger :o) At du er i god form er hevet over enhver tvil, du PRATER faktisk oppover i masterunden.

  Hva det er med Bergheim, det er fantastisk. Fortsatt ikke vondt et sted etter jeg kom hjem. Tror det finnes helende krefter i folk, fe og natur der oppe hos dere.

  Krysser fingre for Nallemann på Hønefoss!

  Flotte votter! (Hver gang du skriver "navlelav" - leser jeg "navlelo" en gang før jeg får summet meg......).

  Vi sees snart vi to (fire/fem).

  Klem fra Gry og jentene

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg må lage ett eller anna av til deg av navlelav :)))
   Håper dere kommer oppover igjen snart!

   Nalle er bare litt støv og stiv, tror jeg. Typisk oss gamlinger, vettu :P

   Slett
 3. Jeg telt bare fjellturene i fjor, og det ble 128 :-) Målet er ikke å slå det antallet, for det ble ikke lett nå jeg flytter til Aust-Agder. Da må man reise mye lengre for å finne topper enn det jeg er vant med her i Stavanger. Men har allerede booket 3 fjellferier :-)

  Lykke til med turlivet og håper vi kan ta en tur i juni i ditt område eller du ble med på dagstur til magiske vakre Aurlandsdalen :-)

  Turklem fra Happy og Hege

  SvarSlett
  Svar
  1. Normalt sett skal ikke 100 turer bli noe problem å nå, men man veit jo aldri. Håper jeg forblir frisk og rask - ingen beinskjørhet å spore her enda, heldigvis! (...jeg tror jeg må har Norgesrekord i knall og fall og blåmerker)

   Lykke til med turlivet dere også, Hege! Det blir nok mange fine turer i 2016 - og det hadde vært artig å vist deg noen av mine fjelltopper!

   Slett
 4. Nok en gang morsom lesing og flotte bilder. Ingen tvil om at du greier målet om 100 turer :) og du greier nok det andre målet og. Kan ikke forstå at du veier for mye????

  Det at Nalle begynner å vegre seg for å gå tur, minner meg om Barfi. Kanskje han har fått en låsning eller vond rygg han også? Håper dyrlegen finner forklaringen ellers så er det verdt å prøve det som vi har prøvd. Tror ikke dyrlegen nødvendigvis finner slike problemer. Men jeg håper jo og tror at Nalle syns det var nok tur for dagen, kanskje han hadde noe som ventet på han hjemme ;)
  Flotte votter du strikker :)
  Godt nytt år til deg og dine! :)
  Tove

  SvarSlett
  Svar
  1. Magen er for stor til at jeg kan bøye meg uten å stønne, og føttene er vonde, jeg trives ikke slik - da er det bare en ting å gjøre.
   Har tenkt på Barfi. Jeg er spent på om vi finner ut av Dette med Nalle.

   Slett
 5. Litt til ;)
  Forandring fryder. Dette ble fint. Og så deilig at nettet fungerer igjen. Jammen blir vi avhengig av internett som fungerer godt. Jeg må se å få lagt inn LW igjen. Det er slettes ikke like moro å blogge uten den.
  Tove

  SvarSlett
  Svar
  1. Trudde du brukte LW! Håper du får det til. Her går det ikke :/

   Slett
  2. Fikk ny laptop for en god stund siden og der har jeg ikke lagt inn LW. Og nå har harddisken på den gamle parkert for godt. Så nå må jeg se å finne fram oppskriften på å installere LW snart. Imens bruker jeg bloggspot.
   Tove

   Slett