søndag 3. januar 2016

Nyttår i år


Det begynner å bli noen år siden vi feira nyttår sammen for første gang!  Det var i gamle dager da det var skikkelig vinter, det :-)
Da Milli, Tjorven, Gry og Ola kom til Bergheim på nyttårsaften i år, hadde mildværet satt inn igjen. Snøen var erstatta av speilblank hålke.
 Vi hadde ingen Olabu for seks år siden, så noen framskritt har det likevel vært i de seinere år, og humøret var på topp som vanlig, da rykende varm gløgg blei servert oppi Olabu. 


Milli og Nalle har holdt sammen i tykt og tynt siden de blei trulova, og forventningen og gleden er stor hver gang de møtes. Tjorven og Tassen kan man vel nesten se på som ungene deres, de to youngsterne har ihvertfall glidd elegant inn i flokken.Etter at vi hadde spist risengrynsgraut og drukket rød saft(!) attåt, tok vi oss en luftetur nedpå jordene. Dette er den optimale oppvarming for en vellykka kveld. Såpass har vi lært.  Ingen shampis mot tørsten, for da blir man børsten.

"Gjør rett - frykt intet"

 Helstekt Entrecôte av kalv, rista sjampignong, grønnsaker og fløtegratinerte poteter m.m sto på menyen denne kvelden. Det smakte berre lekkert ;-)
Vi verken såg eller hørte noe særlig til nyttårsraketter - det var trolig bare champagnekorken som smalt i Bergheimkroken ved midnatts-tider. 


Stripas bevegelsesfrihet blei noe redusert disse døgna. Sjøl om Milli holdt Ola med selskap i Olabu om natta, var det ikke plass til ei katte i dobbeltsenga mi - for den delte jeg med Gry og hundene.Formen var upåklagelig dagen derpå.


Været var so som so, men Gry lot seg lokke med på Masterunden likevel. 
Sporty damer på 50 + detta!


The fabelous four på Nallenatten :-)


Vi har satt oss noen klare mål for det nye året, og begynte altså veldig friskt!


Alvoret begynner ikke før på mandag, heldigvis.


...og de gamle er fortsatt eldst...


Så fulgte en kveld som var enda roligere enn den foregående, men om mulig, like koselig.


Idag fikk vi servert kaffe og sjokolade på senga, før Gry lagde frokost. Ho er en skikkelig racer på eggeomelett! Deretter gikk vi en liten rundtur på flata, og alle var fornøyde med det.


Mens Gry pakka seg og sine ut av Olabu, satt gubbene inne og la planer for 2016
- og jeg prøvde febrilsk å ta noen gjengbilder igjen...


Jeg tok noen bilder med speilrefleksen også, men siden Live Writer har streika hos meg og ice-routeren bare detter ut - får jeg ikke brukt pc'n til blogginga denne gangen heller. 
Det ergrer meg ørlite grann, det at årets første blogginnlegg blir fylt av mobilbilder, da men. 

Takk for i år
og

VELKOMMEN 2016

2 kommentarer:

 1. Så koselig å se at nyttårstradisjonen på Bergheim fremdeles holdes ved. Både tobeinte og firbeinte trives i lag.
  Godt nyttår til alle sammen :)

  SvarSlett
 2. kjempestas at du fremdeles "stikker innom", Anne Liss! Godt nytt år ønskes dere også.
  Jeg følger med deg på Facebook. Den har liksom overtatt det meste, på godt og vondt :-)
  Nøve

  SvarSlett