mandag 29. januar 2018

Slikt å gjøre

Jeg har ikke vært arbeidsledig den siste uka :-)
Jeg fikk en arbeidsdag ekstra fordi noen blei sykemeldt, og dermed var uka over før jeg fikk sukk for meg. 
Nalle og Tassen har fulgt med meg til Gol, og de eneste utskeielsene vi har hatt - er rusleturer rundt omkring i sentrumsgatene etter arbeidstid. Det syns de er umåtelig spennende, takk og pris - ellers hadde nok dette vært ei uke som gikk fort i glemmeboka.
Bilen er tilsynelatende friskmeldt igjen. Den starta iallefall uten å klage selv om det var -15 lørdagsmorgen. Skal se det hjalp med nytt dieselfilter.

Nalle holder koken i en snøhaug, for å si det sånn. Det er yndlingsplassen hans. Der kan han ligge i timesvis og speide etter noe å bjeffe på, så han er seg sjøl lik. 

Tassen holder seg der jeg er, men sånn med jevne mellomrom skaper han litt bekymring. Han spydde etter at han hadde fått medisinen sin sist helg, og dagene etterpå hadde han diare. Sånn skikkelig ekkel bløt avføring, etterfulgt av illrøde bloddråper i snøen. Jeg får så vondt i magen når sånt skjer. Og det har ganske sikkert han også.
 Etter noen dager med små måltider bestående av ihjelkokt ris og kyllingkraft, en dert zoolac til dessert, og biola med Sanofor og blåbær til kvelds - er magen hans fin igjen.
Jeg tror diarèen var en bivirkning av medisinen, så etter seks uker tør jeg ikke fortsette med den lengre. Vi hadde håp om å se en bedring av pelsen i løpet av disse ukene, men det skal mye godvilje til for å kunne si det har skjedd forandring - verken den ene eller andre vegen. Jeg kan liksom kjenne en liten skjeggvekst på de pelsløse flekkene, men slik var de muligens før han begynte med Sporimune også. 
Jeg er virkelig ikke sikker...
27.1.18
Flere "pels-bilder" i dette innlegget fra 12.desember...


Vi har ikke gjort noe utenom det vanlige denne søndagen heller. Vi gikk en skitur, for noen har vært så greie at de har kjørt opp ett spor med snøscooter nedpå jordene her! Det var en liten runde på ett par km, men vi fortsatte oppover bakkan og litt att og fram, så vi fikk turen til å bli rundt fem km. Da var ihvertfall Nalle fornøyd.


Det er innført ekstraordinær båndtvang i hele Hallingdal
og takk og pris for at begge mine var i bånd da vi kom på ferske rådyrspor idag! Det er ikke så veldig mye snø i skogen her, så jeg tror nok rådyra tar seg lettere fram enn hundene, men de har hatt en hard vinter fram til nå - og fortjener slettes ikke å bli skremt av laushunder. Gaupa har ganske sikkert redusert flokken, men den skal også ha mat - så det er en helt annen sak.
Jeg har strikka votter til meg sjøl, og tok dem i bruk idag. De passa akkurat MEN jeg bruker egentlig sjelden votter. Hendene mine er alltid varme.
Ulve-vottene er tegna fritt etter ett bilde jeg fant på ei strikkeside. 
Ulvene mine gråter.

Disse vottene blei også ferdige denne uka.

 Mønsteret er kjøpt fra Jorid Linvik design, og de var kjempeartige å lage. De er strikka i Finullgarn, og brodert med restegarn fra noe bunadsøm jeg dreiv med for Herrens mange år siden. Det kom plutselig til nytte det også.
Vottene skal gis bort og loddes ut i Nesbyens Katter's Lotteri Ett par sneller med Nalle-garn er gjort ferdig og klar til vask.


Ingrid hopper og spretter og er veldig fornøyd nå til dags, og jeg har kost meg med ulla hennes.


Vanligvis karder jeg ikke angora-fiberen, men denne gangen blei den blanda med helt fersk saueull - og det vart til fine tuller.


Det lukta sau, og spinninga gikk som en leik.

  
Her om dagen fikk jeg en pose med enda en ny og spennende lukt...
Tassen blei veldig nysgjerrig, og jeg var spent, jeg også.


I dag var det på tide å prøve, men den viste seg dessverre å være ganske umulig å spinne av, papillon-ulla. Den var tovete, tørr og kort, og jeg måtte gi opp etter noen timer.


Da tok Stripa plass i spinnestolen

- og etter middag satte jeg meg ned og glodde på Farmen Kjendis...
Uff, for ett dumt program.

Nå er den siste søndagen i januar over, og imorgen skal vi til Hønefoss Dyrehospital. Skal bli spennende å høre ha veterinærene mener om pelsen til Tassen. 
HA EI FIN UKE!

2 kommentarer:

 1. Håper dere fikk noen gode og oppløftende svar på Hønefoss i dag. Og så ble det vel litt feiring etterpå. Gratulerer med dagen til den som kunne feire i dag.
  Så fine votter du har strikket. Jeg satt og lurte på hvordan du fikk til å strikke de gule fuglene, men svaret kom litt lenger ned.

  SvarSlett
  Svar
  1. Votter er artig å strikke, for man blir så fort ferdig ☺️

   Jubilanten blei med på Hønefosstur i dag. Så kosta vi på oss middag og is til dessert på Rustad-kafeen på Sokna.
   Og Tassen fikk vaksine og han ble tatt blodprøver av. Håper på positivt svar der, slik at vi kan fortsette med medisin som forhåpentligvis har god effekt. Vanskelig å si noe sikkert enda 😉

   Slett