mandag 22. april 2019

Årets påskeferie

Det vart litt av en skitur på Tassen og meg på langfredag.
Vi skulle egentlig bare gå en bitteliten tur på skareføret, men veien blir til mens man går...

Tilslutt gikk vi oss nesten fast inni den bratte og ulendte Vassfarskogen!

Da vi hadde tråkla oss opp på den høgeste toppen, ble vi egentlig veldig glade da fikk vi se skuterspor nedi lia.


Da var det bare om å gjøre å finne den letteste vegen ned igjen 😅


Vi var ganske nære Kviturdsetra, men jeg innsåg at jeg måtte snu. Snøen hadde blitt skikkelig råtten, så all fornuft tilsa at vi måtte følge skutersporet - og se hvor det førte oss...
Så flatt og fint, da gitt!

Etter noen avstikkere her og der,
kom vi tilslutt på skiløypa som gikk til Endresetra.

Derfra gikk det heldigvis greit å ta snarvegen tilbake til Orrebu. Det hadde vært grådig kjedelig å traska på vegen med skia i armene.Slik vart rundene våre!

Det vart nesten 9 km i tildels vanskelig terreng.
Vi hadde selvfølgelig en liten baktanke med denne turen, for det er savna ei 9 år gammel kongepuddel-tispe i området. Hunden har vært sporløst forsvunnet siden kvelden den 15.4, og ingen har sett sett snurten av henne siden. Det er folk overalt der oppe nå i påska, så det er ett mysterium hvor ho kan ha gjort av seg. Jeg frykter nok at ho har hatt ett uhell ett eller anna sted, falt gjennom isen og ikke kommi seg opp muligens. Det er vondt å tenke på, og vondt å ikke få ett svar. Men man kan ikke gi opp håpet om at ho dukker opp!Det var månelyst og fint, og jeg tror ikke det var kuldegrader den natta.Og påskemorgen var strålende og fin!

Jeg fikk med meg begge gutta på en liten skitur, men nå hadde føret blitt veldig dårlig. Nalle tråkka gjennom hele tida, så vi slo oss ned på berget ikke langt fra hytta.Påsketur er påsketur.
Man trenger slettes ikke å gå langt når man har kakao og kvikklunsj i sekken!Vi koste oss skikkelig, vi!

Og Nalle var veldig glad for at turen ikke blei lengre...


Jeg lurer på hvordan det vil se ut her til sommeren! 
Bjørn har mange planer for hytta. Han har dessuten hengt opp mange fuglekasser, og har matservering på flere steder. Det er det mange småfugler som setter stor pris på.

Siden Nalle helst ville være på hytta, tok Tassen og jeg oss en tur på egenhånd igjen. Vi prøvde først skiløypa langs Vangen, men det var for vått...

Dermed kjørte vi tilbake til Teinevassåsen, og Silkevassrunden 💓


-og tok en bitteliten avstikker opp på HøgdefjellJeg måtte ta av meg skia da!Men Silkevassrunden var helt fin å gå.


Det hadde blitt overskya, og bra var det. For jeg hadde glemt solkrem...Vi møtte bare noen få skiløpere så seint på dagen. Påskeskirennet var jo over. Ellers hadde ikke vi gått der ;-)
Vi går jo helst ikke der vi møter folk!Tassen er en engel å ha med seg på tur. Han svinser glad og fornøyd, og bjeffer ikke på andre hunder heller. Men dessverre møtte vi ingen kongepuddel.

Nalle, Tassen og jeg dro heim til kvelds.
Vår tredagers påskeferie var over, og vi var godt fornøyde.Jeg begynte på jobb klokka 8 idag, og allerede da var påsketuristene på veg heim fra fjellet. Arbeidsdagen gikk fort, og det er jo greit å være tidlig ferdig en gang iblant. Men jeg må innse at jeg er ett utprega B-menneske...
Etter at vi hadde raka litt, og gått en liten tur - blei det en blund på sofaen.
Det er jo bare såååå godt!
Det er en ny arbeidsdag imorgen. Jeg skal ikke begynne før kl. 13, og må vel reise minst en time tidligere pga påsketrafikken...?

NYT DEN SISTE PÅSKEMARSIPANEN, DEN SOM KAN !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar