mandag 15. september 2008

Søndags-turBukollen 1121mohIkke imponerende høgt, men den reiser seg som en dominerende majestet! Under bratte, glattskurte flaberg i Bukollens vestside, ligg Grasingan. Svaberg, sprekker, regn og sol, har gjort Grasingan til ett drivhus - her spirer bjødnagraset tidlig om våren, det er derfor bjørnen trekker hit når han kommer ut av hiet. Ingen veit hvor mange Vassfar-bjørner som er skutt her, men det siste bjørnefall var våren 1956.

Åh,vi hadde en fin tur - fin sti, fine farger og passe temperatur, men jeg hadde glemt at det var SÅÅ bratt! Beina var tunge som bly. Det er ikke stort mer enn 4 km til topps, men med stigning på nesten 650 m - så er det ganske bratt, ja. Langt oppi kronglebjørke-skogen hang ett oppmuntrende skilt: En kommer itte til topps på flat vei

Stien starter ved Bukollplassen, en eldgammel husmannsplass som blei brukt av bjørnejegere de siste hundreåra. Det er en spesiell stemning på slike historiske steder. Vassfarbjørnene har kanskje kommi tilbake, noen har iallefall overvintra i gamle hi og fulgt gamle trekk igjen...


Nalle storkosa seg. Han er så flink til å gå bak i nedoverbakker, og det var virkelig nyttig på heimvegen i dag! Litt trening på stå glir naturlig inn på slike turer også.I kveld lå jeg i badekaret nesten en time... Lagde litt kveldsmat og så på tv. Vi kan det å nyte helgene! Jaco har grisa veldig i dag, han har smuldra opp avisa si og dytta det ut av buret. Han må jo ha noe å drive med han også, stakkars. Jeg rydder det opp i morgen, vi bryr oss ikke med husarbeid i helgene ;o)

9 kommentarer:

 1. Du er så flink til å skrive Nøve, at jeg følte nesten at jeg var litt med på turen deres. Så deilig det så ut der!

  Håper dere får en fin høstuke på kjempekoselige Bergheim, også hils til Bjørn og Nalle (nuss fra Milli selvfølgelig;o)

  Klem fra Gry

  SvarSlett
 2. Håper da dere får ei fin uke også!!!

  Hils dine, og nuss fra Nalle.

  Tenk, nå er det ikke så lenge før vi ses igjen! Er du sikker på at det passer for dere den helga?

  SvarSlett
 3. OM jeg er sikker!!! Dere blir hilst velkommen med skolekorps og rød løper og champagne (eller var det akevitt?;o) Nøve, vi gleder oss alle 3! Veldig! Ola planlegger fiske og jeg driver og rører med hvor jeg skal ha sauene for at Milli og Nalle skal få størst mulige områder å løpe løse på. Fikk et stort snev husmorangst, og fikk endelig gått over huset i helgen (høyst påkrevet). Er dere altetende når det gjelder kjøtt? (spørsmålet er til deg og Bjørn, Nalle har ikke stemmerett her;o)

  SvarSlett
 4. Det ser så herlig ut med alle de flotte fjellturene deres. Merker at jeg plutselig lengter tilbake til vestlandet. Da hadde det nok blitt fjellturer på Vina og meg også, rett som det var. Her blir det bare kjedelige skauturer - i søla :-( men,men de er i hvert fall ikke så slitsomme ;-)

  Men det blei da en fjelltur i helgen www.123hjemmeside.no/tove/10945712, men dessverre uten Vina.

  Takk for hilsenen i GB med flott bilde av Nalle. Og god tur til Vestfold, eller skal jeg si Verdens Ende ;-)

  Ha en flott høst!!! På sitt beste er dette en nydelig årstid.
  Tove

  SvarSlett
 5. Hei Nøve og Nalle-mann!
  Takk for hilsen i bloggen min. Ja,jentene springer rundt oss og vifter med svansen. Det er ganske så dårlig gjort, det er jo vi gutta boys om får problemene!!

  Vi har hatt ei fin treningsøkt i kveld, heldigvis, og det var godt for oss begge to. Vi trente etter at mamma hadde hatt 6 hunder på grunnkurs, og da var jeg helt klar. Mamma la til rette for at vi skulle lykkes i dag, og treninga gikk sååå bra.
  Nå vil hun stifte Nesbyen Hundeklubb, også, men bare hvis det er noen som vil trene med oss. Vi er ikke verdensmestere, vi liker bare å bruke hodene våre og å gjøre noe sammen med andre hunder/eiere. Håper det er noen andre som også vil det.
  Vi sees torsdag, ihvertfall mamma og du. Jeg ligger nok og hviler i bilen. Skal antageligvis ut på fuglejakt på formiddagen, det er det beste jeg vet. Hils mamman din.
  Helsing Fanterampen.

  SvarSlett
 6. Som jeg har sagt før: Det er så utroolig mange fine steder å gå tur hos dere! :)Alle de fjellene du snakker om, og naturen høres bare helt nydelig ut...

  Gleder oss til å komme tilbake til hytta vår på Hovden (vet ikke når det blir, men får håpe det blir snart...). Da kan vi også gå sånne fine turer, det er jo så koselig! Men vi er selvfølgelig også litt forsiktige med å gå for lange turer ennå, for Dixie er jo bare ca. 8 1/2 måned... :)

  God tur videre!
  Hilsen Tina og Dixie... :)

  SvarSlett
 7. fantastisk fin natur!! så heldige de er som er på fjellet berre de går utomhus! :D

  SvarSlett
 8. FOR EN FLOTT NALLE-MANN PÅ TOPPEN AV BLOGGEN!!

  SvarSlett
 9. Nallen min! Jeg har ALDRI sett deg så kjekk som på bildet av deg i løvhaugen!! Du er alltid den kjekkeste, men DETTE tar kaka!!! Foten min er bedre for nå går jeg på piller, jeg blåser i hele foten, det er EN uke til du kommer...

  Din Milli

  SvarSlett