mandag 16. februar 2009

Dagene våre..

..er ganske like.

Bjørn drar på jobb halv åtte, mens Nalle og jeg sover som stein. Han vekker meg to timer seinere, med en ball eller en sokk eller noe i munnen, mens han henger over sengekanten og vrir seg, og både ler og knurrer. Etter litt kos (det hender han sovner slik; hengende oppi senga med bakbeina på gulvet) er det på tide å stå opp!

Nalle går ut, mens jeg går opp i arbeidsrommet og begynner dagen med en røyk attåt kaffekoppen. Slik skal det være. De dagene  jeg stresser og skal på Kreativ eller noe, liker han seg ikke. Vanligvis maler jeg til i tre-fire-tida, i det siste ofte avbrutt av Nalle som står ute og uler. Og bjeffer på småfuglene. Og kjeder seg.

Han venter på turen vår, jeg vet jo det. Jeg har prøvd å ta turen tidligere på dagen, men da er det så vanskelig å komme igang med malingen. Så slik blir det. Vi går på ski eller sparker en times tid. Så tar jeg kanskje bittelitt husarbeid… Jaco griser forferdelig (og vi andre roter fælt), deretter er det tid for å lage middag. Så må vi ha en liten hvil på sofaen…

Vi tar oss en tur utpå kvelden igjen. Inne trener vi på triks, eller jeg gjemmer små godbiter rundt omkring – så Nalle får noe morsomt å gjøre. Når gutta i huset legger seg, går jeg opp og maler litt igjen, før  jeg havner ved pc’n…

Denne helga ble også som vanlig. Fredagen var det strålende vær, og etter litt maling, skulle vi gå på ski i Nalles yndlingsveg. Kamera var med, i håp om noen fine bilder. Av en eller anna grunn nekta han plent å gå oppover der. Jeg prøvde både å lokke og dra han med meg, litt til og litt til, helt til han la seg rett ned… Da jeg etter ei lita pause, liksom bestemte at JEG ville snu, storma han nedover i slik fart, at jeg ble liggende å kave. Passelig irritert på den utakknemlige Nallen min,da…

div 003

Det ble ikke akkurat bilde av Nalle i sitt rette element den dagen :o)

Lørdag  kjørte vi bil opp de 4 km som var brøyta, deretter tok vi skia fatt og gikk i skuterspor inn mot Siggeset. Oppi der var det bare hare og revespor å se, så Nalle fikk springe løs foran oss. Gutten var fornøyd da :o) Kom som ett lyn på innkalling – stort sett, iallefall da Bjørn plystra! (skal jammen kjøpe meg hundefløyte!)  Jeg akte hele vegen ned til dalen igjen, med Nalle etter. Han fikk virkelig springe denna dagen! Det ble godt over ei mil. Likevel, etter ei lita stund heime, sto han jaggu ved gjerdet og ula igjen!

 div 012Søndag lava snøen ned! Vi måkte hyttetaket hos tante, og besøkte gamlemor. Der har Nalle vondt for å roe seg. Ho må alltid gi ham ett eller anna, enda jeg sier nei. Han får vann og en smakebit på kjøkkenet, men det er jo så synd på han som ikke får noe, når vi andre koser oss med kaker i stua!!  Resultatet blir at han går rundt henne og maser, og ho syns enda mer synd på’n, og gir’n litt til under bordet. Stadig vekk. Grrr.

Vanligvis sniker ikke Nalle :o)

Så er ei ny uke på gang. Blir neppe de store sprella nå heller. Men kanskje vi tar en tur til Notodden i morgen eller onsdag, hvis været blir litt bedre :o)  Til helga får vi besøk, hvis alt klaffer!!!

Ha ei fin uke!

19 kommentarer:

 1. Høres ut som dere har noen veldig koselige dager! :) Hund og maling hele dagen hørtes ikke ille ut...

  Jeg må opp ca. halv syv for å rekke skolen klokka åtte. Der er jeg til klokka tre før jeg kommer hjem ca. halv fire og endelig kan gå tur med Dixie... (Men hun får en morgentur med far, da, og en med mor om kvelden.)

  God uke til dere også!

  SvarSlett
 2. Det er hverdagen som vi alle har. Men det er gøy å lese om andres hverdag. Blir litt som en ny historie. Jeg synes hverdagen vår er kjedelig og lite å skrive om. Venter lissom til det skjer noe. Men andres er gøy.

  Og skogtur hørtes slitsomt ut.Det må jo være mye snø å gå i. Men du verden så flott det så ut. Er redd jeg ikke er vant til det. Ikke med så mye snø. Ski er nesten et fremmedord her.

  Trener litt dere også, ja inne eller ute blir jo det samme. Gjemme godbiter skal jaggu jeg prøve med Charlie. Har aldri gjort det før. Gjorde det mye med Marco. På de dagene jeg var sløv.

  Snø ja. Det har vi vel alle nok av. Men måke tak, så langt er det ikke kommet ennå her.

  SvarSlett
 3. Jeg lurer på om det bor en liten "kikker" i meg jeg, for jeg synes sånne hverdagshistorier er så utrolig koselige å lese!!! Siden jeg har vært på Bergheim, er det enda morsommere, for jeg ser dere jo virkelig for meg i deres omgivelser. Særlig deg og Nalle på dagtid:o)

  Det er ikke no' rart du og Bjørn er slanke som fjellrever... Det er bratt oppi fjellene hos dere, og dere er kjempeflinke til å komme dere ut!

  Flinke, flinke Nalle, som kom som et skudd når Bjørn plystra:o)

  SvarSlett
 4. Kjekt å lese om hverdager.. for de er jo så forskjellig :) Jeg er oppe halv sju :( Det er alt for tidlig. Jeg må opp å gå tur med Luna før Ronny drar på jobb ca kvart over sju. Så det er bare rett opp og ut... kan du tenke deg noe så fælt? ;)

  SvarSlett
 5. Kan ikke tenke meg noe så fælt,Marte ;o) Det er for lenge siden jeg levde som normale folk. Det blir lite kontakt med folk, og lite penger av det. Men det er frivillig!

  Nalle fåt SITT og BLI (el.LIGG el STÅ)mens jeg gjemmer godbitene. Da blir latmannsøvelsen god trening samtidig. Prøv det!

  SvarSlett
 6. Høres deilig ut med slik start på dagen. Har stadig planer om å stå opp tidlig for å ha en rolig start på dagen men den gang ei, alltid i siste liten. Men vi har jo helgene da :-)
  Så flott smø dere har, vår snø regner vekk :-(

  SvarSlett
 7. Å, nå vet jeg hvorfor Nøve er så slank, jeg må begynne å gå i fjellet.

  Det skal bli en utfordring å få Charlie til å bli når jeg holder på med noe. Så det blir en god trening.

  SvarSlett
 8. Vi røykere svetter fort,
  kiloene renner bort...

  SvarSlett
 9. kjempekoselig å lese om hverdagen deres! :) dere står opp på omtrendt samme tid som det vi gjør ser jeg (og legger dere like sent. hihi :D)
  er lite fart i Olivia på morgenen,det er sjeldent jeg har opplevd at hun har vekket meg slik Nalle gjør med deg,kvikk og leken. Olivia er en syvsover som helst vil slumre sammenkrøllet i fleezepleddet så lenge som overhodet mulig ;) hun ligger å logrer mens jeg står opp og kler på meg før lufting,men spretter ikke opp fra senga før jeg tar i dørhåndtaket ;) snakk om å utnytte hvert sekund fornuftig! hehe ;)

  snøen hos oss er i ferd med å regne bort!! misunner dere som fortsatt har hvit idyll... det er så mye koseligere med snø enn med dette dumme regnværet ;/

  SvarSlett
 10. Hei Gry Olivia - din natteravn ;o) Jeg har nok lagt merke til meldinger fra deg i seine nattetimer før,ja! Vi har det godt, vi..

  Synd snøen forsvinner hos dere, men, bra for fuglene "dine" :o)

  SvarSlett
 11. Høres ut som noen deilige morgener dere har. Jeg står opp kl 07,30. og det synes jeg er helt passe. er jo så gøy også nå, da man kan gå på ski og kose seg hver dag. Det må nytes mens man kan! Ha en fin dag Nøve..

  SvarSlett
 12. Jeg må si meg enig med alle andre; utrolig koselig å høre om hverdagen deres!! Ble også supersjarmert av at Nalle noen ganger sovner over sengekanten din. Smelt!

  Vi har også en "gamlemor" som skjemmer bort Bienna. Moren min kan ikke motså masingen hennes. Hun forstår ikke at det kun avstedkommer enda mer masing når hun stadig gir henne godbiter. Det hjelper ikke at jeg sier nei. Sukk!

  Fortsatt fin uke til dere!!!

  SvarSlett
 13. Så koselig hverdags historie, enig at det er spennede lesing, når dagen er anderledes enn sin egen.
  Misunner deg litt Nøve, som kan jobbe med den kreative siden din, jeg hadde også en gang drømmer om å leve ut den kreative siden min, men fikk det aldri til, nå sitter jeg på gjerde og drømmer fremdeles...:)
  Jeg så tidlig alle bildene dine, det er sikkert 2 år siden, når jeg var på jakt etter hund. Under et søk på finsk spets havnet jeg på nettsiden din, så de malte bildene dine spesielt en rev husker jeg, også bildene av vakre ville Pekka... alt dette festet seg... selvfølgelig Nalle også.....
  Summen av min lille historie er: jeg har en lapphund, som heter Ville, ligner på en rev og enkelte spør om hun er en spets... tilfedigheter nja... njei

  SvarSlett
 14. Jeg sier som de andre: det er morsomt å lese hverdagshistorier :-) Mer, mer, mer...

  SvarSlett
 15. Jeg er av natur veeeldig nysgjerrig, og derfor ELSKER jeg å lese sånne historier - ja, i det hele tatt om åssen andre har det.

  Har for lengst innsett at jeg ikke er noe A4-menneske, og har vel kanskje en døgnrytme som er noe annerledes enn andre. Før var det en last; i dag er det bare deeeilig å ha det sånn..:o)Eneste negative er vel at jeg er kanskje litt lite sosial, men jeg har det fint for det..og så har jeg jo dere - alle mine bloggevenner!

  SvarSlett
 16. Berit, tror du det er meningen at vi skal treffes en vakker dag? Det som skjer, det skjer :o)

  Moro å lese alle kommentarene. Vi er så ulike på mange måter! Og like. En av fordelene ved å passere 40, er at vi omsider innser at vi er som vi er, og godtar det...(eller har vi resignert??)

  SvarSlett
 17. Ja, kanskje vi treffes en gang, vi har jo lyst til å reise på et større lapphund treff en gang.

  Det er jo rart da, hvordan mennesker kan bli venner.
  Jeg tror ikke vi resignerer, men går veien på en på en enklere måte... godtar og akspeterer de utfordringer livet gir oss uten å stresse for mye... synes det er deilig å ha passert de 50, har liksom mer oversikt over livet. Har tanker om at når jeg blir 60 så skal jeg begynne å male igjen...
  Jeg har et motto og det er: hver dag skal jeg lære noe nytt. Et til: veien blir til mens mann går.
  PS. likte dikte om å gå.

  SvarSlett
 18. Hørt noe om Bonnie, Nøve? Det må vel ha gått 14 dager nå?

  SvarSlett
 19. Takk fyrir ahugaverd blog

  SvarSlett