torsdag 19. februar 2009

På langtur igjen!

I dag ringte vekkerklokka mi 8.30.  Nalle var passe misfornøyd, og bedre ble det ikke da han skjønte vi skulle på BILTUR.. Han hopper faktisk inn i buret sitt sjøl, enda så lite lyst han har til å være med. Været var bra, og veiene var bare.

Innen det var gått en time, rett før jeg hadde tenkt å ta ei pause, begynte Nalle å bli lei, og han begynte å bjeffe!  Jeg fikk stoppa på ei busslomme, reiv opp bakdøra, slengte ett teppe over buret hans før jeg kjørte videre med sinna-skrukke i panna… Jeg MÅ få en slutt på detta tullet han har begynt med!!  Han blei ganske så stille,ja. Etter å ha kjørt 10 min til, tok vi en skikkelig luftepause og kosa oss litt.

Neste pause ble som planlagt, ingen mas å høre. Bare litt pesing,stakkars. Han blir ikke bilsjuk, bare veldig veldig lei. Nå SKAL jeg skjerpe meg, og alltid beregne tid til slik dressur. Etter 3,5 t (1 t mer enn normalt!) var vi framme i Notodden, og der venta en flott liten fyr som heter Gizmo!! Og da var alle sorger glemt :o)

Gizmo 006 

Stolt Nalle, med “søskenbarnet” sitt, en dverg schnauzer på 7 mnd.

Vesle Gizmo kom med noen merkelige gledeshyl og sprang etter Nalle, rundt og rundt i stua. Nalle dytta ham overende noen ganger, skulle liksom vise hvem som var sjef, men da hoppa og knurra den vesle som han hadde vett til! Det gikk så fint,så ;o)  Det gikk verre å gå tur! Ingen av dem oppførte seg. Gizmo ville leike, mens Nalle helst ville rekke over snøfonnene på begge sider av vegen…

gizmo 001 Gizmo 015

“Åh, nå blir vi slitne nå…ikke sant store Nalle?”

Gizmo 014 Heimturen gikk veldig greit. Bare ei pause. Nalle sov som stein – helt til vi kjørte over Bergheimbrua, og han kjente igjen humpevegen vår. Da spratt han opp og slapp ut noen gledesbjeff! Ja, ja…

Takk for idag!

27 kommentarer:

 1. oi,så rart å se en schnauzer uten den karakteristiske schnauzer-klippen! har eierne valgt å ikke klippe han sånn,eller er det noe de gjør først når hunden er voksen,og at dette er valpefrisyren? hm.. nysgjerrig. :p søt var han uansett!! han er en heldiggris som har en så flott onkel som nalle. ;)
  nalle har sånn en flott pels,fin og blank,og det er så MYE av den! hehe... får lyst å grave ansiktet nedi pelsen hans. :D

  SvarSlett
 2. Nalle er en tålmodig gutt som aksepterer mye tull fra en valp. Det er jo kjempe bra! Så koselig å ha noen å reise til, nesten bare for å leke! En koselig dag tydeligvis, med 2 gosselige hunder..

  SvarSlett
 3. Det hørtes ut som et koselig besøk! :) Men det må jo være litt vanskelig å kjøre så langt hvis Nalle ikke liker seg i bilen...

  Dixie har ikke noe imot bil, hun hopper inni buret sitt der hun både sitter/ligger vanligvis veldig stille hele turen, uansett hvor langt vi skal... Før hadde hun sikkerhetssele i setet inne i bilen, så når hun måtte begynne å bruke bur i bagasjerommet igjen, ble hun litt misfornøyd til å begynne med. Men det gikk fort over, heldigivis, for det er jo det tryggeste når vi kjører så langt som til Hovden og sånt... :)

  SvarSlett
 4. Så tøffe dere er Nøve! Som kjører på langtur på dette føret. Jeg har mer enn nok med å komme meg på jobben om dagen. Nå skal det tilføyes at det har kommet regn oppå isen her.... Veeeeldig glatt!

  Nalle er bare helt herlig. Han er så utrolig flink med valper (og damer). Jeg skjønner at det blir litt slitsomt at han har begynt å bjeffe i bilen, men for meg er det så utrolig sjarmerende at HAN VET HVA HAN VIL!!! På den annen side, så kan vel ikke Nalle-mann få gjort så mye galt i mine øyne da.....

  SvarSlett
 5. Enig med Gry, tøft å dra av gårde på langtur på dette føret. Men ser ut til å ha vært verdt det :-)

  SvarSlett
 6. Så koselig bilde av Nalle og valpen, Nalle ser jo ritig så fornøyd ut.
  Kjekt for meg å høre at der er andre hunder enn Ville som ikke liker å kjøre bil, når hu var mindre så måtte vi venne henne til kjøring, små etapper av gangen.
  Nå klarer hun som regel ca l time i strekk. Blir hun urolig så må vi stoppe og ta en pause, for da er hun bilsyk. En bilsyk hun er ikke akkuratt hyggelig.

  SvarSlett
 7. Det var snøfri veg, bare vått av saltlake, helt greit å kjøre. Jeg er heldig som kan ta det på sparket, og dra når været tillater det.

  Nalle er kjempegrei mot valper, veldig tålmodig. Men han stresser seg opp når han ser andre. Nå nevnte Sissel også noe om 3. og siste pubertet, det passer på alderen hans.Nina sa jo også noe om det. Godt å få en forklaring på det uforklarlige...
  I kveld skal vi på kosetrening, jeg skal beregne god tid på den korte turen. Da begynner han å bråke før vi er halvveis, for han skjønner hvor vi skal...da er han veldig utålmodig.

  Oliviajenta; de napper bare pels inni øra hans, det syns han er kos! Tror ikke de kommer til å frisere ham..tror pappa'n er skeptisk til at Gizmo blir en "jålebukk" ;o)

  SvarSlett
 8. Høres ut som en fin tru - til tross for litt bjeffing baki...Det er nok bare litt tilvenning og trening som skal til...Snorre brukte laang tid på å venne seg til bilkjøring, og vi stoppet og "dulla" og h elt sikkert gjorde det bare værre. Med Dimma har jegikke gjort sånn - ho fikk sitte å pipe til krampa tok ho. Jeg visst ho ikke var bilsjuk - ingen pustin og pesin osv. - bare misnøye. I dag går det ganske så greit - siden ho vet at det alltid blir morro når bilturen omsider er over - enten om det er i skogen, på hytta eller treffe andre hunder, trening...:-))

  SvarSlett
 9. Dere har vist hatt en fin tur. Og legge teppe over buret var en smart ide. Charlie bjeffer noen ganger i bilen. Litt forskjellig, etter hvor vi skal også om han ser noen gående. Teppe over buret skal jeg prøve. Han kjenner igjen veien til Sissel og Per, så når vi har tatt av fra hovedveien og kjører over jåberg begynner bjeffe-piping. Da vet han hvor han skal.

  SvarSlett
 10. hihi,kan skjønne det,den røffe look'en til Gizmo passer nok far i huset bedre. :D :D
  skulle jeg hatt schnauzer (eller en annen klippe-rase) hadde jeg nok valgt å ikke frisere den jeg også-kanskje klippet vekk litt hår i ansiktet av praktiske grunner dersom det ble overgrodd,men that's it. jeg har aldri skjønt meg på den friseringa,skal jeg være ærlig. :)

  SvarSlett
 11. Men vet du hva! Jeg må jammen frisere Nalle litt! Se på det øverste bildet.. Han har tøfler! De er litt komiske de labbene,det ser jeg nå, men jeg hadde aldri tenkt over at jeg kanskje burde "pynte på" en lappis :o)

  SvarSlett
 12. Nøve da, skal du klippe av tøflene?, de er jo så skjønne!! Tenk så kald han blir på tåsene da!...hehe, neida, jeg har ikke peiling på det der, men om sommeren er de nok mye mer rene på beina når de kommer inn "uten" tøfler. Men om vinteren så får de kanskje snøballer mellom tærne?

  SvarSlett
 13. Nalle er jo så søt og karslig med de tøflene,:) klippe dem bort, utseende messig, da synes jeg han må få lov å beholde dem... praktisk er jo noe annet.
  Har lest en plass, at pels/mye pels rundt tærne og fotballer skal klippes for å unngå snøballer og vonde poter??
  Vi har diskutert det her i huset, far som tidligere har hatt en svensk lappe, konkluderer med at vidder og snø er lappenes rette element, så hvorfor klippe da??

  SvarSlett
 14. er sikkert lurt å frisere labbene til Nalle,spesielt nå når det er snø... kan tenke meg at det samler seg endel snøballer under føttene hans? :) litt trist da,tøflene til Nalle er så karakteristiske. :D
  Olivia gror også tøfler,så jeg friserer labbene hennes med jevne mellomrom hele året gjennom. :) det er praktisk på flere måter: man slipper opphoping av ubehagelige snøballer på vinteren,og når det regner reduseres mengden med sørpe som blir dratt inn i huset. ;) og hunden ser generelt mer velstellt uten alt det håret,synes jeg. :)

  SvarSlett
 15. Jeg klippet den forrige hunden min og synes problemet ble større. Det virket som snøen fikk kommet bedre til, nå har jeg aldri klipt Charlie og han har ikke snøklumper mellom tærne eller under. Kanskje forskjell på hundene!

  SvarSlett
 16. Labbene blir fulle av snøballer, spesielt i finkorna nysnø. Noen sier det ikke hjelper å klippe, noen anbefaler labbefett... Jeg har ikke prøvd noen av delene, for jeg har liksom tenkt slik at en lapphund er da laga for snø!

  Det var i Hanne og Marcos blogg jeg fikk opp øynene for hvor pussig det ser ut. De bør nok ikke ha tøfler på utstilling, tenkte jeg da ;o)

  SvarSlett
 17. Av oppdretteren til Kaisa fikk jeg beskjed om å klippe potene i hesteskoform(?) før evt. utstillinger. Med Milli har jeg bare fortsatt, fordi jeg er vant til det. Hadde forresten potefett på labbene til Milli på en av våre behørig beskrevne skiturer. Den poten jeg hadde "missa" litt på, der klumpa det seg, de andre ikke. Hanne lurte på hvorfor ikke det finnes potefett i sprayform. Veldig lurt spørsmål synes jeg, for Hanne fortalte at Bienna ELSKER å slikke det av, jeg fikk etterhvert øya opp for at DET gjør Milli også....

  SvarSlett
 18. Flott Gry, du har bevist at potefett hjelper!!
  Potefett på boks - knallgod idè!

  Mente du å si at du klipper Milli?

  SvarSlett
 19. Den potevoksen prøvde jeg på Marco. Skikkelig griseri. Det gadd jeg ikke gjøre for hver gang vi skulle ut. På boks?? Var en god ide, men har ikke trengt det til Charlie.

  SvarSlett
 20. Her får en jo svar på ting en går å lurer på....fra folk og dyr som har erfaring med snø, så bra.
  Jeg har jo sett når vi har vært på hytta at noen ganger får Ville skikkelig med snøballer andre ganger ikke. Altså er det den finkorna snøen som fester seg, visst jeg har forstått det riktig.
  Så nå kjører jeg ut å får kjøpt meg en boks potefett:) Takk.Takk:)
  Er det bare hår tuster som stikker litt lengre ut som klippes???
  Hva med den fine pelsen som vokser mellom poteputene (under labbene)skal den klippes kortere?

  SvarSlett
 21. flere som ikke får opp de siste innlegga? Til lappevennen og hanne&marco...

  SvarSlett
 22. Marte; jeg fikk opp innlegga!?

  Jeg har iallefall merka meg at finkorna nysnø klumper seg veldig fort.. Den kan bygge på seg under buken også.
  Dette med klipping lurer jeg også på. Man bør vel pynte litt også,eller?? På Nalle stikker myk pels opp mellom potene, slik at han ser veldig lurvete ut :o) Har ikke lagt merke til at andre er så hårete. Han er VELDIG mye ute i all slags vær, det er kanskje derfor han får så mye pels - da er det vel en mening i det også???

  SvarSlett
 23. Marte:Jeg får ikke opp Hanne og Marco sin side. Men Lappevennen gikk til slutt.

  Ikke klipp mer enn nødvendig, er min erfaring. Men andre her har vist en annen erfaring. Så prøv deg fram,Nøve. :-)

  SvarSlett
 24. Jeg klipper Milli. Jeg får ikke til å klippe annet enn det jeg ser (rundt og på poten), også bruker jeg potevoks når vi har gått på ski (3 ganger til nå, ikke så veldig dreven;o). Det funker bra. Gjorde som sagt det samme med Kaisa.

  SvarSlett
 25. olivia har også MYE hår mellom potene,men hun er jo alltid inne utenom tur,så jeg vet ikke jeg? mye mulig at den er ekstra tjukk på Nalle siden han er mye ute. :)
  jeg pleier å klippe bort mesteparten av håret som stikker ut mellom tredeputene,jeg legger saksa inntil poten på langs mens jeg klipper. da stikker ikke pelsen ut mellom tredeputene,men det er fremdeles littegranne igjen for isolasjon. :) ellers klipper jeg rundt potene sånn at dem får en litt rund og fin fasong. :) Olivia får litt lange og "spisse" labber dersom hun ikke klippes,fordi det er liksom på midten av poten at håret vokser seg lengst. hihi. :D

  SvarSlett
 26. Halloooo......Potevoks finnes på spray-boks!!! Hør i en dyrebutikk om de har. Jeg har alltid klippet lang pels på potene til mine hunder - det ser mer velstelt ut - om det hjelper så mye på snø-klumper....ikke så mye har jeg erfart. Da er det voksen som gjelder..

  SvarSlett