søndag 22. februar 2009

Søndagskveld, igjen.

Det har vært en fin dag, sol og rundt 0 – og klabbeføre. Vi tråkka opp skiløypa vår for n’te gang, Nalle har forstått at det lønner seg å gå bak i laussnøen :o) Det var skia som klabba i dag, IKKE Nalle-labbene, sjøl om jeg enda ikke har fått rota meg til verken å klippe pels eller smøre på potefett.

kosekveld 006 Ser dere  elgkua?

Ho blei først observert haltende på fredag. Lørdag var ho på samme sted, og da blei viltnemda varsla. Ho hadde lagt seg til for å dø mellom rv7 og Hallingdalselva. Trist å se de stolte dyra på denna måten. Jeg gikk derfra da folk fra viltnemda kom, og ikke lenge etter hørte vi ètt skudd. Trafikken ble nok stoppa ei stund mens det sto på, jeg såg bilene hopa seg fort opp. Jammen har de godt av å få seg en påminnelse, tenkte jeg da. Bjørn dro nedover dalen tidlig lørdagsmorgen, da så han 10 elger på 3 mil! De store dyra har problemer i den djupe snøen og trekker ned mot vegene – vegene som attpå til smaker herlig av salt…

kosekveld 004 Vi kom oss omsider på kosetrening på torsdag, med Hilde og Ebbie, Berit og Kango, 3 rottweiler-valper og en voksen hund fra Geilo. Trodde nesten aldri jeg skulle komme fram…

Hadde bestemt meg for å være meget konsekvent. Jeg stoppa hver gang Nalle begynte å bjeffe, det ble altså omtrent på hver eneste avkjøring på vegen opp til Nes. Brukte over 1 time på 1,5 mil! Jeg måtte slå av motoren og gå ut av bilen flere ganger. Starta ikke opp igjen før han holdt kjeft. Tok han poenget, tru??

Vi kom jo fram til slutt, og der venta en overlykkelig Kango på oss. Vi gikk en liten tur før treningen på Låplassen begynte. Nalle var overivrig da han så Ebbie, men han fikk ikke hilse på henne før han roa seg. Deretter gikk treningen som en drøm! Han var så observant og flink :o) Jeg fikk dårlig samvittighet som har slurva slik med treningen… Han satt i ro mens andre hunder passerte, han gikk fot, han satt og han sto – ja, han gjorde stort sett alt han fikk beskjed om. Gode, gode Nallen min.  Og på vegen heim, sov han som en engel… (som vanlig på heimveg,vel å merke ;o))

En liten oppdatering om Bonnie! Vi venter fortsatt på svar fra Optigen (det gikk jo superraskt med Nalle), og løpetida lar vente på seg… Vi venter i spenning :o)

En viktig ting til! Anne prøver å få kontakt med en arvelighetsforsker på Veterinærhøgskolen. Nalles helbror har allergi, det samme har en annen sønn av Ilka, men om det kommer fra ham – vet vi ikke sikkert.  Det har gjort oss litt betenkte… Oppdretter Ida mente det ikke har noen betydning så lenge Nalle er frisk. Men hva om noen i Bonnies familie  har det???                                                        Dessuten, uti StaalonDavys linjer er det ett par kjente tilfeller av epilepsi. Dette har Lappevennen finni ut bla ved å ringe (maile) rundt til finske hundeeiere!

14 kommentarer:

 1. Så spreke dere er, som til stadighet går opp løypa deres!! Det er sikkert ikke snilt sagt, men det er bedre at skia kladder enn at labbene til Nalle-mann gjør det;o)

  Huff, så trist med elgkua. Jeg så henne! Vinteren er nådeløs mot de ville dyra. Nå trenger vi vår snart. Jeg fant en død kattugle. Har levert den til en sånn utstoppermann. Han sa at hadde den ikke flydd i ruta, så hadde den sultet i hjel....

  Flinke, flinke Nøve. SÅ konsekvent. Nå ble jeg stolt av deg! Det tror jeg jammen Nalle er også, siden han var et englebarn resten av kvelden!

  SvarSlett
 2. Grusomt med viltet nå. Her er det blitt ekstra båndtvang. Vi har rådyr i skogen og de sliter. Men enda godt de blir avlivet og slipper å ligge å lide.

  Flinke, rolige, tålmodige Nalle. Selvfølgelig er han flink. Med den treningen han fikk på Tjøme-treffe er det klart han kan.

  SvarSlett
 3. stakkars elgkua... er fælt å se et hvilket som helst dyr lide. :/

  så flink du var som var så konsekvent med Nalle! men hjelp av litt tid og tålmodighet så skal du se at han snart tar hintet. ;)
  Olivia er heldigvis rolig i bilen... hun bare piper litt når vi svinger av hovedveien der hvor vi går tur i marka,og når vi svinger av på vei hjem etter lange eller korte bilturer. like stas å komme hjem igjen som det er å dra ut. hehe :p men det er jammen meg ikke mye piping,bare det siste minuttet før vi stopper,resten av turen er hun rolig. sitter pfte å kikker ut vinduet,eller ligger å slapper av. :)
  hun kan derimot være fæl til å pipe i mange andre situasjoner... som f.eks når vi går tur og vi stopper for å snakke med kjentsfolk vi treffer,da står hu å maser fra det sekundet vi stopper. hun er så utålmodig på å komme seg videre. :) eller når noen folk snakker til hu,da piper hu av ren iver. husker "svigermora" mi spurte Ståle om det var noe galt med hunden min siden hun peip så fælt første gang hun traff henne... hehe. flaut :p hun piper generelt mye når hun blir ivrig,og hun hun er ofte ivrig til det meste så... hehe. :)

  SvarSlett
 4. Uff ja, det er en hard verden de ville dyrene lever i. Godt at dere oppdaget den skadede elgkua, så hun slapp å lide lenger.

  Så flinke dere er til å trene.

  SvarSlett
 5. Er ikke så enkelt dette med avl nei.. men det er no litt som hanne sier, ingen linjer er helt perfekte da.. men klart, man skal jo ikke avle på hva som helst heller.. blir spennende å høre hvordan det går med bonnie sin test hvertfall..! :)

  SvarSlett
 6. Guri så mye det ble å tenke på med avl. Ikke lett å velge partner nå. Det skal jo bli spennende å høre hva Anne finner ut av med denne spesialisten. Det er enda godt dere er så nøye. Ikke mange tenker lenger enn reglene til NLK og NKK.

  Er det flere enn meg som ikke får lagt inn kommentar hos Christian?

  SvarSlett
 7. Jeg har prøvd flere ganger!! Trodde det var noe med min pc...har hatt trøbbel med flere av bloggene. Kanskje det bare er noe rart med bloggene!?!

  Nei denne avlen er i bare bare. Vi er like redde både Anne og jeg for å gjøre noe dumt. Det er vanskelig å vite noe som helst sikkert. Kanskje det er best å la det være. Bjørn er litt oppgitt over meg, som ikke kan være som en normal hundeeier ;o)

  SvarSlett
 8. he he.. Normal hundeeier ja...
  Jeg hadde problemer med å legge kommentar her på din blogg i går, så det er vel noe rusk i systemet hos blogger ja... Får ikke opp hundekrazy sitt innlegg heller. Håper det blir orden i sakerne snart..

  SvarSlett
 9. Noe dumt gjør dere ikke. Dere har sjekket det som går ann å sjekke, etter det må dere bruke magefølsene. Det skulle vært flere som dere.

  Disse bloggene er rare om dagen. Jeg har heller ikke fått sett Lappbienna sin blogg. Og ikke kommentert Christian sin.

  SvarSlett
 10. Nå har jeg prøvd å kommentere flere steder, mislykkes hos Nina, Marco og Christian.
  Kan det ha noe med kommentaroppsett å gjøre? Problemet er at bokstav-koden ikke dukker opp, er det ikke??

  SvarSlett
 11. Det samme problemet har jeg. Men er min blogg som også? Jeg trodde det kanskje kom fra de som ikke bruker writer. Jeg har jo samme kommentar felt som deg?

  SvarSlett
 12. Jeg har bytta! Marte hadde visst problem her igår. Prøv det, slik at "bokstavene kommer opp vet du...

  SvarSlett
 13. Jeg var inne på innstillinger nå å byttet kommentarfelt. Til helside. Får prøve det. Da kommer kommentarene på egen side og ikke under innlegget.

  SvarSlett
 14. Stakkars elgkua... Det må ha vært veldig trist å høre det skuddet! Det høres ikke lett ut for dyrene i så dyp snø!

  Nalle skjønner nok snart at han skal være rolig i bilen, når du er SÅ konsekvent! :) Det er alltid kjekt når det går som det skal på sånne treninger...

  Det blir spennende å høre hvordan det går med Bonnie og Nalle! :)

  SvarSlett