mandag 13. juli 2009

Helga er over.

Vi hadde en liten dugnad på lokalet på lørdag. Spindelvev og muselort – vekk med det. Nå er huset vaska skinnende reint, og nesten klart for 80 årslag.

helg 00

Søndagen blei minst like trivelig. Vi fylte opp rumpetaskene med mat og drikke, slengte syklene baki bilen, og kjørte opp mot Trytetjern i Nes. Derfra sykla vi på en gammal skogsveg, som viste seg å være MYE brattere enn hva jeg hadde lest ut av kartet… Jeg blei litt grinete da jeg trodde det var feil veg, men Bjørn bare fortsatte – og tilslutt traska Nalle og jeg oppover etter ham. Og øyeblikket etter var vi på toppen, og kom til ett fabelaktig fint tjern med nøkkeroser og fiskevak, omkransa av multekart…

helg 010

Været var ganske usikkert, mørke skyer nærma seg, men temperaturen var akkurat passe. Så vi tok turen innover i Todalen etterpå, en veg som ble bygd i forbindelse med kraftutbyggingen, og som også er stengt for vanlig biltrafikk. Vegen svinger seg fram langsmed idylliske løker og tjern. Perfekt for syklister og hunder. Jeg syns det er litt ekkelt å bevege seg rett under mastene, spesielt når det regner, men utrolig nok hadde vi flaks – været holdt seg til vi kom heim igjen :o)

Nalle var fornøyd idag. Han småsprang ved sida hele tida, det ble iallefall ett par mil. Vi stopper ofte og tar livet veldig med ro på slike turer. Og merker han brått ei godlukt – skal jeg si han setter opp farten!

helg 009

Vi skal jobbe denne uka også, men det kan hende vi får ett avbrekk uti uka. Vi får kanskje besøk av “fetter”Gizmo m.fam. Jeg er spent på hvordan den vesle Schnauzeren har vokst seg til, og hvordan gutta vil gå overens nå!

helg 0

HA EI FIN UKE ALLE SAMMEN!!!

15 kommentarer:

 1. Oi!! Vannlilje-bildet var nydelig!

  Høres ut som dere koste dere alle tre på søndag :-)

  SvarSlett
 2. Det hørtes ut som en kjempetur Nøve! Så lurt å ta syklene bak i bilen:o) Åh, som jeg misunner dere all den "urørte" naturen dere har rett utenfor døra!!:o)

  Enig med Tove, vannliljebildet var helt utrolig vakkert!!

  SvarSlett
 3. Ja, det vannliljebildet var kjempefint! :D
  Høres ut som dere hadde en koselig sykkeltur i går! Så mange fine plasser dere har å gå (eller sykle) tur!

  SvarSlett
 4. Høres ut som en fin tur! Multer er vel ikke så vanlig å finne? Jeg har bare plukket multer en gang... finnes ikke noe sånt her på disse trakter..
  Det var utrolig fint det vannliljebildet!!

  SvarSlett
 5. Nydelige bilder Nøve. Hadde du sykla videre mot Valdres hadde du kommet til hytta våres.Langevat`n. Ligger på Nesnings sia.
  Det er rart med det at vi tror veiene er mye slakkere helt til vi går eller sykler den, da er de så mye brattere.

  SvarSlett
 6. Tenkte og snakka om dere Hege, da vi satt ved ett vatn oppi der. Dreiv ikke mann din med noe fiske-prosjekt?

  Vi er heldige som har så mye natur "til låns"!
  Det er ganske mye multer å finne her omkring, men det varierer veldig fra år til år. Far min var en multe-ekspert.Han kunne bære heim både 10 og 20 kg på en tur. Full rupesekk og svære spann, utrolig hvor seig den vesle mannen var.
  Og lommekjent! Han hadde sine egne hemmelige myrer, trodde han iallefall ;o)

  SvarSlett
 7. Du er jo rene fotografen du Nøve! Vannliljebildet ditt er bare så flott! Og herlig tur dere hadde!

  SvarSlett
 8. Du tar så flotte bilder! Hva salgs kamera bruker du? Mange deilige turer i fjella får dere, og dere er kanskje kjent i fjella opp mot Hellsenningen og i Vassfaret også?

  SvarSlett
 9. Jeg har bare ett tre år gammalt olympus digital-kamera, og knipser støtt. Noen ganger er jeg heldig ;o)

  Vi har gått en del i Vassfaret, men det blir naturlig nok mest på Halling-sida. Har vært oppved Hangs-setrene,da, men ikke på fjellet på den sida.
  For to år siden var vi like i nærheten av Vassfar-bamsen sjøl! Det var ved Bringen. Er du godt kjent?

  SvarSlett
 10. Jeg sier det en gang til jeg Nøve:o) utroig flott natur dere har rundt dere:o)

  Liker høyfjellet jeg, gikk turer i Ryfylkeheiane som barn, det å komme over å plukke multer er litt eksotisk synes jeg:o)Jeg har jo aldri sett store mengder av multer.

  Skal si far din var god til å finne multer, Nøve, det å være et virkelig fint multeområde hos dere.

  SvarSlett
 11. Kai er med i Gol jeger og fisk. Han er oppå søråsen. Har desverre skjelden tid til og være der.

  SvarSlett
 12. Så fine bilder og flott natur. Blir imponert hver gang jeg ser den flotte naturen du bor ved.
  Nalle er jo kjempeflink som løper ved sykkelen så langt. Har syklet litt med Maila men hun gidder liksom ikke følge med. Ser ut som hun kjeder seg men så har jeg ikke syklet på noen spennende plasser heller da, det blir helst på sykkelstien.

  SvarSlett
 13. jeg elsker å se bildene dine av naturen rundt deg nøve ~ jeg har sikkert sagt det 40 ganger før, men dette må være blandt di flotteste stedene i landet :) heromkring har vi hverken multer eller vannliljer!

  var innom å kikket hos fjelldronningen også, skal si at nalle-beibisene vokser! så søte dem har blitt, åpnet øynene å alt :) det finnes ikke noe søtere en lapphund-valper!!!!

  SvarSlett
 14. Oliviajenta, da...jeg vet om noen nydelige bebisser i Sverige også ;o) Men Nalle-bebissene er utrolig gossine.. Nalle-dattera skal kalles Tussi! Så søtt! Har du finni på navn?

  Nalle liker å "sykle" på nye steder. Hjemme blir det bare tre-fire km på en kveldstur, så gidder han ikke mer. Han gir veldig tydelig uttrykk for når nok er nok,altså!

  SvarSlett
 15. Hihi, ja jeg vet... :D Men kan ikke la være å smelte av lappisene alikevel da ~ dem er jo helt usannsynlig skjønne :D
  Tussi, så herlig navn!!! Det kommer til å kle henne :)
  Valpen min skal hete Nadira :))

  Hehe, han vet hva han vil han Nalle-mann ;) Klart det er mer spennende på ukjente grøftekanter ;) :D

  SvarSlett