onsdag 2. mars 2011

Endelig - ja..

..ENDELIG kom fridagen med sol fra skyfri himmel - og vinterens første skitur på fjellet! skitur! 001Vi la lystig ivei innover Eventyrløypa fra Flatvollen. Oppover og oppover, før det blir lange, slake bakker ned fra snaufjellet. Så går løypa oppover igjen gjennom fjellskogen, over åpne myrer og deretter ned mot Øvre Reinsjøfjell. Tipper runden er på ca ei mil, og det var akkurat passe for meg idag. Jeg kjente det i låra… Det ble litt bjeffing når vi møtte hunder i bånd, men det var til leve med. Ingen laushunder å se! Og ikke så veldig mange folk heller, egentlig.

Tror nok Nalle kjente det i beina sine i dag også! Han måtte stadig legge seg, rulle, og eta snø..

skitur! 005

L A P P E L I V E T   E R   H E R L I G

skitur! 009

Tirsdag var det en helt vanlig jobbedag. På mandag var jeg først innom legekontoret og fjerna stinga – det gror utrolig fort og fint, så dro vi på jobb… og Nalle og Bajas fikk være sjef!

sjef 009  Bajas er en herlig Engelsk Staffordshire bullterrier-valp på sju måneder. Han har vært med på jobb siden han var bitteliten. Han ligger lydløst inni buret sitt (gjør seg helt usynlig når det er kaldt ute), men han syns det er kjempestas å gå tur sammen med Nalle etter jobb!sjef 008 Bajas har vokst ut av mange tøffe vinterfrakker allerede, jeg skal få tatt ett bedre bilde av ham seinere. Her ligger han oppå disken og beundrer bygutta som skal få seg nye fantom-drakter, så de kan “fly” etter rypene ;o)sjef 006

Søndag var en deilig doven-dag. Ullf fikk være ute litt igjen. Han kan ikke flytte ut enda, iogmed at temperaturen er så ustabil. Det veksler jo mellom –20 og + 10 nesten annenhver dag! Han må nok bare holde ut innendørs fram til våren. Da skal vi lage skikkelig “kaninhus” i låven!

sjefer 013

Søndagskvelden kom Wilma og Monica, og vi gikk en passelig lang kveldstur. På heimvegen la vi merke til ett hodelampelys som virra i alle retninger. Jeg var på nippet til å snu da jeg skjønte at det var’n Junior som var ute på tur med matfar sin… Men, vi manna oss opp da vi møttes, og det gikk fint – på tross av Nalles raseriutbrudd ;o)

Wilma og Nalle fikk hver sin Dentasticks etter turen, de er egentlig snille og greie begge to!sjefer 020  KOS OG KLAPP  sjefer 018

Håper på en fin morgendag. Da skal jeg ta med min gamle moder ut på tur!

skitur! 012

12 kommentarer:

 1. Dere er noen sprekinger altså :) Jeg har faktisk aldri i mitt liv hatt ski på beina, det er jo litt tragisk i og med at jeg er nordmann ;) Hehe...

  Godt at møtet med Junior gikk fint :) Å kjefte litt hadde Nalle all rett til ;) Hvordan reagerte Junior når han møtte Nalle igjen...?

  SvarSlett
 2. Gry, vet ikke helt hva jeg skal si, men du har gått glipp av noe vesentlig hvis du aldri har hatt ski på beina!!!!

  Junior og matfar sto godt planta uti grøfta. Jeg tror ikke han knurra eller noe?! Hørte bare mine egne hjerteslag og Nalles illske bjeff, faktisk ;o)

  SvarSlett
 3. Såå fint vêr! Eg er misunneleg! Her oppe er det så godt som storm for tida, det bles så mykje at fleire anleggsbesøk har vorte utsett både førre og denne veka! Eg håpar våren kjem snart..

  Så herleg å sjå Nalle som rullar seg i snøen :) dei er no søte når dei held på slik!

  ..og Bajas var no ein liten sjarmør! Det er stor sjans for at det vert ein slik i hus her etter kvart også, for Ole har veldig lyst på staffordshire bull terrier! Eg syns også dei er fine, og naboen har ein slik, og det er omtrent den einaste hannhunden Heino gjekk umiddelbart godt ilag med ved aller fyrste møte! :D

  Du får halde Ullf inne litt til ja, men eg tenker du ikkje er så lei deg for akkurat det? ;)

  SvarSlett
 4. Å så flotte vinterbilder :)
  Her er det grått og trist slik det pleier å være før ting begynner å gro igjen.
  Så flink Nalle er å jobbe, å være sjef er ganske anstrengende ;)

  Håper dere får mange fler flotte skiturer før snoen smelter.

  Ha en fin uke !

  SvarSlett
 5. Så fint det gikk i møte med Junior, selv om hjertet slo raskere å Nalle kjeftet, så er det godt få det første møte overstått.

  Blir ski på beina her til helgen:o)))
  Jeg har laaangt igjen til å føle den gleden du har med ski på beina, for meg er det mer...det er så deilig å ha gjort det;o)

  Så utrolig søte dem er under bordet Nalle og Wilma:o)))

  SvarSlett
 6. Så hvitt og fint det var på den skituren. Det er det ikke her. Det er jo sånn det skal være. :)))

  Nalle skal bare kjefte på Junior. Det er hans fulle rett til å passe på mammaen sin. Skjønner at pappaen til Junior har fått respekt. ;)

  Ullf må jo ikke flytte ut ennå. Stakkars det kan jo bli kaldt ennå. En luftetur ute setter han sikkert pris på.

  Håper du har hatt en fin tur med din mor i dag. Her har det vært kjempeflott vær i dag. Får skikkelig vårsteming.

  SvarSlett
 7. Så flott en skitur dere hadde!! Må si at Nalle har fullt lov til å kjefte på Junior!! Han skal jo passe på mamman sin!!

  Jeg holder meg til å se på de som går på ski utafor kjøkken vindue og på tv nå fortida!! I dag så ble det jo 2 gull!! 1 gull til stafett laget til jentene og 1 gull til Mix laget i skiskytinga!!!

  Ha en flott uke snart helg videre!

  SvarSlett
 8. For en NYDELIG blogg du har! Og Nalle er da bare så skjønn! Har selv en japansk spisshund:)

  Kommer til å følge bloggen din! Flott!

  SvarSlett
 9. Fy så fint vær da! Bare litt misunnelig. Her er det bare storm, eller i dag har det vært snøstorm. Uff.

  Gleder meg til slike skiturer. Herlig bilde av Nalle som ruller seg i snøen :)

  SvarSlett
 10. Hunde-bitt? jammen Nøve, det kunne ha gått fryktelig galt. jeg måtte jo lese litt om det også.

  Som alltid flotte bilder!
  Kos dere på tur i flott snø-landskap!

  SvarSlett
 11. Det så jo ut som den reneste påskestemninga jo Nøve. Så deilig!!! Ikke rart både hu mor sjøl og gromgutten koste seg:o)

  Bajas var kjempesøt. Så flink har var som lå rolig oppå disken når bygutta var på besøk for å dresses opp!

  Også er jeg innmari glad for at matfar hadde Junior i bånd. Håper inderlig at det fortsetter sånn. Jeg synes dere er tøffe begge to jeg, både matfar og du.

  Bildene av Wilma og Nalle tør jeg ikke vise til Milli, da blir det drama i høy klasse, men jeg må få si at jeg synes n'Bjørn så rolig og avslappa og blid ut der han lå også:o)))

  SvarSlett
 12. Det er en fantastisk fin hund du har !

  SvarSlett