mandag 9. mai 2011

Rallylydighet og late dager…

 

Disse to – Charlie og Nina, ante nok lite om hva de bega seg utpå denne helga.

Jeg er så stolt av dere som tok den lange vegen hit for første gang :o))))Rally 004 

Dronningen sjøl, den godeste Bienna, var litt bedre kjent på Bergheim. Thea var ikke med denne gang, men Hanne stilte med egen kokk – og det var selvfølgelig svært kjærkomment!

Rally 001

 Her er ett bevis på landlig idyll :o)dag 004 

Vi starta fredagskvelden med en liten skogstur. Nalle var veldig opptatt av Bienna (noe ho forsåvidt ikke syntes noe særlig om i det hele tatt!), så Nina syns det var greit å ta sjansen på å slippe gutta sammen. Jeg visste ikke hvor sinna Nalle egentlig ville være på Charlie, men jeg var brennsikker på at de ville barke sammen. Og det gjorde de ganske fort!

Det hørtes forferdelig ut, men Nina og jeg bare snudde og gikk fra dem. Hanne ble stående igjen litt rådvill og “anonym”, men heldigvis ga Nalle seg da Charlie lå stille på rygg. Og det tok ikke mange minuttene før de kom travende etter oss!

Det ble vel ett kjapt sammenstøt til, før vi satte på dem bånda og gikk heimover igjen.

Charlie fikk ett par “hull” i øra, men gutta (og Nina) takla det greit. Jeg var dritnervøs og utrolig letta over at Nalle ikke viste seg å være en drapsmaskin, men skjønte at nok var nok, da Charlie hadde vett nok til å legge seg på rygg, og la Nalle være Sjefen over alle sjefer. Puh!

Rallylydighet dag 1

Hilde tok imot oss på Låplassen kl.11. Det var oss tre lappiser + Jack Russel’n Utt, dachs’n Hedda og den nyklipte kongepuddel’n Kaisa.

Rally 007

Timen starta med Hildes teori, og det blir som alltid lystig rundt dette runde bordet!

Etterhvert ble det nesten litt løs-sluppent, kan det se ut til :o)Rally 016

Karina fyller lommene med godsaker, og Utt er så klar som bare Utt kan bli!Rally 008

Denne første dagen hadde vi gjennomgang av alle 20(?) skilta som høre med i kl.1. Skilta står plassert med 3m’s mellomrom i ei løype, så det gjelder å ha tunga ganske rett i munnen for å komme fram til mål.Rally 032

Endelig - radarparet Nina og Charlie’s debut  på Rally-banen!Rally 021 God kontakt er viktig hele vegen, men det er ikke så strenge regler som i vanlig lydighet. Hunden SKAL logre, og stramme bånd eller morske irettesettelser fører til diskvalifasjon! Rally 023Nina er slettes IKKE så håpløs som ho ser ut her ;o)

Kaisa hadde litt kompleks fordi ho var nyklipt, men ho glemte tid og sted akkurat som oss andre, for detta var så moro! Rally 024Bienna gjorde alt for ei kyllingpølse eller to.. Rally 028

3,5 time på Låplassen gikk så fort, men slitne det blei vi. Alle uteom Nina, som hadde slikt å gjøre… Det var en akkurat passelig varm vårkveld, og vi satt utafor Olabu til sola gikk ned. Rally 044

Kokken stelte aleine inne på kjøkkenet. Det lukta himmelsk over hele Bergheim, og magene våre begynte å skrike...Rally 045

…da Bienna fikk gå sitt aller, aller første blodspor.

Rally 053

Charlie fikk prøve seg på to korte spor han også, og begge to fant pølsene ved sporslutt.

Takket være snille Nina som tok med seg blod til Hallingdal :o) Rally 048

Nå var gutta såpass slitne, at vi tok ikke sjansen på å la de to erte hverandre. Bienna fikk råderett over en etter en, og ho hadde mer enn nok å hanskes med. Charlie fikk tilogmed bo i Olabu sammen med henne, og de sovna som stein før midnatt.Rally 058

Søndagen starta like fint som dagen før, og nå var det Nalle som fikk sverme med Bienna. Men det var tydelig en litt slappere storsjarmør som lå der på stabburstrappa i dag..

dag 2 002

Herrene legger slagplan..og snakker fisk? dag 2 003

Rallylydighet dag 2.

Vi fikk hilse på Fant!dag 2 017Han lå urørlig og uhørlig i bilen begge dagene mens vi ruula Låplassen hans!

Her går zombi-gjengen gjennom Rally-løypa. Meget viktig med gjennomgang uten hund først! dag 2 024

Hilde la to forskjellige løyper for oss idag, og det var kjempemoro!dag 2 035

Nalle hadde litt å stri med pga løpske Hedda og den “svangre” Bienna, men innimellom gikk det veldig bra :o)dag 2 033 

Det ble tatt mindre bilder idag. Vesle fartsfylte Utt sjarmerte oss alle. Ballen hans var topp belønning. Ellers brukte de utlagt belønning – bla. ett ekte reveskinn – som han fikk herje med når løypa var gått. Det syns han var kjempetøft!!!dag 2 027 

ALLE ble sjarmert av Hedda også, den unge dachse-damen med løpetid :o)

dag 2 057

En stor takk til Hilde, som nok en gang klarer å inspirere oss til trening! Det er så moro å gå kurs hos henne, og jeg håper vi kan komme isammen igjen om ikke så altfor, altfor lenge.  Vi vet at SuperDuperHilde, yndlingstrenerinstruktøren vår har noen helt spesielle smådamer i tankene sine nå, og det fortjener ho så vel :o)

Lykke til, Hilde – med Pia, Ebbie og Fant!

 

Ja,ja. Vesle Ninas arbeidskapasitet er stor!dag 2 061 Hageinteressen hennes likeså – mens min er sterkt avtagende…dag 2 063Du skulle ha vært her mye lengre , du Nina.

Fikk egentlig følelsen av at Geir kunne tenke seg å bli her ei stund!?!dag 2 074Han var kledelig stolt av gjeddefangsten sin, og Bjørn kom selvfølgelig fram med vekta.dag 2 076

Men så dro de, og det vart så stille. Bare tur-sekken til Nina, og kniven til Geir låg att…

Og mange, mange gode minner. Tusen takk for ei begivenhetsrik og trivelig helg, kjære dere!

dag 2 111 Hvor blei de av???

Vesle Anina fikk hoppe lykkelig omkring i kveldens siste solstråler. Nalle har jeg knapt sett snurten av, han er salig god og sliten.

Ha ei fin uke!

 

…her er linken til Norsk Rallylydighet for de som vil vite mer om denne artig “sporten” ;o)

15 kommentarer:

 1. Åh, dette så ut som en trivelig helg!!! :)

  Dette med at hunden MÅ logre under rallylydighet, er dette et reelt kriterie? Da kan jeg la være å begynne med dette hvertfall, for Nadira logrer så og si aldri under trening... Uhu :p

  SvarSlett
 2. Som dere har kost dere!!

  Rally høres spennende ut, en rolig men samtidig krevende sport! Tenker vi skal ha litt av det på lappetreffet i sommer ;)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for rapporten :-) Ingen tvil om at dere har kost dere i helgen :-))))

  Jeg er imponert over dere som greier å lære hele 20 øvelser på så kort tid!!

  ...og så Nina da som bare må jobbe i hagen også. Det er dama si det :)Og at hun har lagt igjen tursekken betyr jo bare at hun må ta turen om igjen ganske fort ;-)

  Nalle er selvfølgelig ingen drapsmaskin, hordan kunne du tro det?? tror de aller fleste bikkjer greier å ordne opp seg i mellom uten store problemer, hvis vi bare tør å la den prøve...

  SvarSlett
 4. Så koselig dere har hatt det:o))) Du skriver så godt Nøve at der er nesten som jeg har vært på Bergheim enda en gang...Bjørka som stod der så fint og nå ligg der som ved. Mager trøst kanskje, men nå ser det luftig og fint ut:o)

  Koselige bilder av hele gjengen hunder som er venner og ikke venner, kokk og gartner, vertskap og lille søte Anina som har Lapphund tyvmaske for anledningen:o)
  Rallylydighet hold vi på med også:o) Ville var vel ung den gang knappe 9 mndr når vi begynte. Kanskje en dag begynner vi igjen. Men så har jeg ikke de store ambisjonene, det er treninga som er gøy:o)))

  SvarSlett
 5. Tusen takk for flott helg og super oppsummering!! Vi hadde det SÅ trivelig! Jeg tror nok også at Geir gjerne hadde blitt lenger (han har allrede sjekket hytter i Hallingdalen på FINN.no).

  Jeg jobber med blogginnlegg, men må ta en tur på jobb først!!

  Ha en flott uke på vakre Bergheim!!

  SvarSlett
 6. Å for en fin helg dere må ha hatt! Rallylydighet tror jeg man klart må prøve; det tror jeg hadde passet Frost midt i blinken. Han liker ting som er morsomme og som det er litt tempo på. VAnlig lydighet skyr han som pesten - tror det er blomsterbarnet i han som nekter!

  Ha en fin uke, håper den blir vel så trivelig som helgen din har vært:)

  SvarSlett
 7. Det høres ut som om dere har storkost dere Nøve, og det visset vi vel alle at dere skulle!!!

  Jeg har vært så spent på Nalle og Charlie, også går det bare SÅ bra!!!! Tror jeg må lære av deg og Nina om nerver av stål på det området der. Jeg er kjempeimponert av dere begge to (og selvfølgelig av gutta sjøl:o)

  Kurs hos Hilde er kurs hos Hilde, vi skylder deg vel egentlig en stor takk for at du introduserte oss for henne Nøve, for hun har blitt yndlingsinstruktøren til mange lapphundeiere etterhvert tror jeg:o)

  Og du da, smarte dame, tilbrakt helgen med en kokk og en gartner!!! Heldiggrisen;o)

  Veldig koselig å lese om dette Nøve, jeg har tenkt masse på dere:o))

  SvarSlett
 8. FOR en helg dette har vært!!!!!! Jeg har hatt det så superdupert. :)))) Og Charlie er trøtt ennå.

  Blomstene er i jorden og jeg er fortsatt trøtt. Det tar på å ha det så moro. :)))

  Tusen takk til vertskapet for en kjempehelg og det ga mersmark. Jeg kommer igjen, det er helt sikkert. :)))))

  SvarSlett
 9. Spennende helg for to og firbente, veldig koselig å lese om det. Og så artig den videoen var, med Nalle som har full kontroll over Charlie, for et kroppsspråk!

  SvarSlett
 10. Jeg bare digger bildet av Anina!!!
  Skjønner jo at dette har vært en like flott helg som det jeg sjøl har opplevd et par ganger på Bergheim.....og egen kokk, da gett.....;oD Han ser ikke lite stolt ut der han står og holder på fisken sin..

  Skal se at Bergheim kommer til å bli invadert med bloggere titt og ofte, Nøve :-) Det skjer jo så mye oppi den dalen der...hmm...;o)
  Og jeg har veeldig lyst til å hilse på Ullf, Anina og ....ops...nå har jeg glemt navnet på ho siste...:-S

  Herlig film av Nalle og Charlie..

  Ha noen fine dager!

  SvarSlett
 11. Camilla, tenk om du bare kunne ta deg en tur oppover?! Olabu står der, du kan kose deg der og rundt omkring, sjøl om jeg er på jobb! Det er fullt mulig å få det til hvis du vil :o)))

  Rally er (nesten) midt iblinken for Nalle. Langt fra så strenge regler som i vanlig lydighet, og så skjer det noe hele tiden selv om det ikke er stor fart.. Det passer for en litt makelig lapphund! Tviler ikke på at Frost kunne gjøre det stort i denne sporten :o)

  SvarSlett
 12. Tusen takk, Nøve, og kanskje jeg gjør det...:-)))))
  Begynner jo å få dreisen på kjøre rundt alene nå som jeg har med meg han Jørgen...hehe...

  SvarSlett
 13. Skal hente Kira Angolina søndag den 22. Du MÅ jo bare komme og se vidunder-barna mine :o) Så ta med Jørgen og co ;)

  SvarSlett
 14. Hellandussen for en helg dere har hatt: KOSELIG! Så kjekt :-) Har akkurat lest inne hos Nina, og tenker jeg må svinge innom hos Hanne også :-)

  Morsomme bilder, Nøve! Knallfint det av Nina og Charlie helt øverst!

  Takk for at dere deler opplevelsen med oss andre :-)

  SvarSlett
 15. For en trivelig helg!
  Du skulle jo filmet litt rallylydighet ;)

  SvarSlett