torsdag 10. oktober 2013

Valpekurs på Torpomoen

 

IMG_6075

Skal si det var noen som jobba hardt for dette diplomet !

IMG_6073

Det har vært lærerikt og morsomt – og av ti kvelder, hadde vi bare èn med litt regn!!!

IMG_5801

16 valper i alderen 9 uker til nesten to år har deltatt, små og store raser.  Det har ikke alltid vært like enkelt å konsentrere seg i en slik forsamling, spesielt når man kommer rett fra jobb – og egentlig er både sulten og trøtt…

Men Tassen har “lært” å slappe av på teppet sitt!

IMG_5986

Han har hoppa over hinder og gått over mønet.

IMG_5972Han har pissa inni tunnelen også, selv om det ikke er lov Smilefjes som blunker

IMG_5774

To timer trening to kvelder i uka, hørtes nesten avskrekkende mye ut, så jeg var kanskje litt skeptisk da vi begynte. Men jeg tenkte som så, at det er iallefall god sosialisering, og vi MÅ ikke trene to timer om jeg merker at Tassen blir helt utkjørt!

IMG_5704

Vi blei delt opp i to grupper, og gruppene varierte fra gang til gang. Vi begynte alltid med kontakt-trening, og tok hyppige pauser på teppet. Valpene ble ikke lagt i bilen, men de fikk lov til å kvile på teppet sammen med oss – det tror jeg var lurt her.

Gå pent i bånd, passeringstrening, på plass, sitt-ligg-stå, innkalling, apport, agility, trening med forstyrrelser alà helikopterlanding og skyting 

- you name it -

jeg er sikker på at Tassen gikk med ett stort smil om munnen hele tida!

IMG_5979

Dessuten var kurset en inspirasjon til å trene videre. Jeg har vært veldig sløv. Tassen er jo så liten, og han er så enkel å ha med å gjøre. Men jeg vet jo hvor godt han liker å gjøre ting sammen med meg. Heldigvis!

Linselusene har blitt gode på sitt og bli

IMG_5976

Vi brukte godbiter og oss selv – og her måtte vi virkelig by på seg selv for å vinne valpenes oppmerksomhet, ja! Tassen er ikke i den enkleste alderen for nyinnlæring akkurat nå, men noen ganger ble jeg veldig imponert likevel.

IMG_5708

Han MÅTTE bare leike litt med lappejenta Tytti når anledningen bød seg, og ho var veldig fornøyd med å få herje litt med en på sin egen størrelse.

IMG_5984

Ulldottens Tia Maria  (Tytti) - mine damer og herrer! Det var dessverre umulig å få klare bilder av disse to…

IMG_5977

Tassen syns det var veldig stas å bli kjent med Ian også, den vesle rakker’n blei mer enn gjerne med på leiken.

IMG_5723

Mamma’n til Ian hadde attpåtil bakt ei kjempestor Hundeklubb-kake, som vi fikk gleden av å spise opp på en av kurskveldene! At sosialt samvær for de tobeinte er en nyttig ting, kan ingen komme fra, og Rune, klubbens leder og kursholder, fikk æren av starte kakefesten (og teoritimen ;)

IMG_5914

Rune og medhjelper Kristin har gjort en kjempeinnsats for Hallingdal Hundeklubb. De er ildsjeler som bruker av sin dyrebare tid, for at flere skal bli glad i å trene med hundene sine.  Nå går det mot vinter, og klubben har ingen sted å trene, men til våren, om ikke før – da håper jeg vi ser igjen alle sammen!

10 kommentarer:

 1. Kjempegøy at det ble så mange ivrige på dette kurset. Vi prøvde å ha det så variert som mulig både for hund og fører, det tror jeg vi greide bra,Valpene fikk opplevd mye ja, det er det som er så bra med Torpomoen, der har en "alt". HHK vil følge med dere videre så fort anledningen byr seg. Så fine bilder Nøve :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå har jeg tenkt å få med meg noen agilitykvelder, innen snøen kommer. Satser på en tur til Torpo igjen på mandag!

   Slett
 2. Ser ut som det gikk bra ja :D Dere fikk diplom dere? Det fikk ikke vi? Merkelig nok, når vi tok kurset tidligere i sommmer.. Men flott dere fikk mye ut av det :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi fikk diplom, ja :) Vi var sikkert flinkere enn dere, he-he.
   Kanskje vi treffer deg og jentene på mandag? Nå er det iallefall Nalles tur til å være med på litt trening.

   Slett
 3. Dette ser ut som eit veldig flott kurs!! Og så diplom og greier, det fekk ikkje me på kvalpekurset til Vilma! Me har nyleg vorte ferdig med kvalpekurset hennar, og eg er heilt einig med deg: ein får kjempeinspirasjon til å trene! Eg var frykteleg lei meg då det var slutt på kurset, for no har eg ikkje torsdagskvelden å gle meg til lenger. Me prøver jo sjølvsagt å trene for oss sjølv kvar dag, men det er artigare å trene organisert saman med andre. Det heile har gitt oss såpass meirsmak at eg leitar febrilsk etter fleire kurs me kan delta på. Hundeskulen me tok kvalpekurset hjå hadde dessverre ikkje så mykje spesifikke kurs på gang no framover anna enn unghundkurs og gå fint i band, så eg har satt meg på venteliste til lydigheitskurs og rallylydigheitskurs, i påvente av at Vilma skal verta gammal nok til å drive med agility. Haha, det har visst tatt litt av dette her, me hadde jo ingen planar om å drive med noko spesielt!! :p Sånn kan det gå!
  Det ser i alle fall ut som de har hatt det supert på kurs, og de er kjempeflinke!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kurs er moro. Og det er moro å prøve mye forskjellig! Skjønner deg veldig godt, jeg :)

   Slett
 4. Mulig dere gjør det! Jeg og jentene trener ihvertfall på Mandag. Kajsa trener noe annet da, men Missi er og forblir Agility frøken :)
  HAHA, ja kanskje dere var det ? :P hehe

  SvarSlett
  Svar
  1. Dere er veldig flinke, Sylvia. Det har jeg sett med egne øyne. Dere får ha lykke til i AG-konkurransen på søndag!

   Slett
 5. Hm. Kursbevis og diplom er kanskje ikke helt det samme....

  SvarSlett
 6. Takk så mye :) Dere må bare komme som tilskuere! Hadde vært kjekt og fått den "ekte" stevne følelsen :)

  SvarSlett