tirsdag 8. desember 2015

Julestemning som kommer og går

Stripa har blitt stor jente!

IMG_4371

Nå er ho 9 mnd, og jeg er ikke sikker, men jeg tror ho må være en flink musefanger! Jeg fikk jo litt panikk den gangen ho tok en fugl, så jeg forventer ikke at ho skal komme til meg med byttet sitt igjen. Uffameg. Men det er iallefall ikke plagsomt mye mus i år, og det er sikkert fordi Stripa er her og passer på.

IMG_4414

Ho er veldig flink til å passe på hønene også Smilefjes

IMG_4410

Nalle fikk seg en kakk på snuta her om dagen, så jeg tror ikke han vil sikle på Malkhyls høner igjen... Han fikk riktignok ikke sår på anna enn stoltheten, man han hylte som en stukken gris da han sprang derifra.

IMG_4357

Flink hanefar, han Malkhyl.

Jeg tror forresten jeg var for rask til å beskylde ham for overgrep. Det ser ut til at flere høner mister fjær nå om dagen, så dvs at mytinga er igang. Det stemmer godt overens med mindre egglegging også.

IMG_4427

Jeg blir ikke rik av eggproduksjonen, men det har ikke vært meningen heller. Egg-pengene blir lagt tilsides, for vi sparer til en automatisk døråpner, en chickenguard!  Når den er på plass neste sommer, kan de greie seg sjøl noen dager – og jeg kan stikke bort med god samvittighet overfor både naboer og høns.

IMG_4552

Jeg fikk besøk av en god nabo og eggkjøper i dag! Ho hadde med seg Nationen til meg Smilefjes

IMG_4548

Det var interessant lesestoff over hele midtsida og enda ei full side Smilefjes som rekker tunge

IMG_4549

Jeg fikk avisa til odel og eie, så den må jeg vise mamma.  Ho tror det nesten ikke før ho får se det… Dessuten fikk jeg en hilsen fra Liza, med en videosnutt fra den dagen.. Minner om sterke sener!

http://www.nationen.no/landbruk/video-se-hvordan-du-slakter-en-hane-2/

Vinduene blei pussa på mandag, mens bilen var på verksted. Berlingoen bråkte som om det var en strikkmotor ett sted, den stinka eksos, og giringa var ikke helt god den heller. De fant ut hva de skulle gjøre med den den dagen, men de fikk ikke gjort det før på torsdag – så dermed passa det bra for min del - å bruke den fridagen også her heime. 

Angorakaninen Theodor overlevde klippinga, og alle hjerter gleda seg Smilefjes

IMG_4374

PS. God service fra Nesbyen Bil; da de leverte bilen her på kvelden (!), var alt iorden igjen.

IMG_4440

Jaaa, man skal stelle godt med dyra sine, skal man ikke Smilefjes

IMG_4542

Det har blitt mer liv i 60 liter’n nå.

Apistogrammene er flytta over i det store akvariet, og istedet kjøpte jeg tre guppyhoer og en hann. Der bor de i sus og dus sammen med tre pandacorydoras, en bue( corydoras arcuatus) og en vanlig corydoras, noen pygme-rasbora, noen kuhliåler og en anistriushann. Og mange sandsnegler!

IMG_4529

Guppyer liker ph på minst 7, men det ser faktisk ut til at de liker seg i det lille akvariet. Jeg har noen kalksteiner oppi der og ei god pumpe, og så fyller jeg stadig på med litt friskt vann. Nå yngler guppyene som bare guppyer kan.

Her er corydorasene og noen sandsnegler i skjønn harmoni…

IMG_4528

I det store akvariet er det ei skikkelig fiskesuppe…

Greit å ha en opptelling en gang iblant. Altså; 3 kyssegurami på ca 10 cm, 3 praktbotia som er omtrent like lange som guramiene, 2 øreåler – de er minst 20 cm!, en black ghost, tre apistogramme, 1 kongotetra-hoe, 2 sølvtetra, 3 kardinaltetra(de eneste som har overlevd av minst 20-så de gidder jeg ikke kjøpe flere av), ett anistrus-par, og de nyeste er tre knallorange sverd-dragere – de liver opp i hele akvariet, men gjemte seg akkurat da fotografen var på ferde.. Smilefjes som rekker tunge

IMG_4495

Black Ghost’n er svær ( og kan bli MYE større), og han bor inni skipsvraket…

IMG_4162

Da jeg testa vannet ved månedskifte, var ph’n altfor lav igjen. Jeg tok ett realt vannbytte og pøste på med ph/kh+  Alle sammen blei fornøyde. Den store rota er fjerna, så det er vel andre ting som påvirker ph’n. Kanskje rett og slett luftpumpa som står på støtt?  Heretter skal den være på bare om natta, så får vi se.

IMG_4499

Så kom jule–snøen, trodde vi Smilefjes som blunker

IMG_4394

Jeg gikk en tur med Nalle og Tassen før jeg skulle på jobb den fredagen. Det var skikkelig vinter og riktig så flott, akkurat slik som vi vil ha det.

Men det varte ikke lenge…

På lørdag var det grisevær, vind og mange varmegrader OG  REGN da jeg dro på jobb!

Men huttetu, man kan ikke klage, når man ser på nyhetene hvordan de har har hatt det i andre deler av landet denne helga. Oversvømmelse og elendighet, heldigvis gikk ingen liv tapt!

I Flå var det is og hålke overalt, men med rett utstyr, kunne ingen hindre mamma i å ut på tur!IMG_4435

Idag har vi rusla omkring i Bergheimkroken.

IMG_4452

Mange varmegrader, altfor mange…

IMG_4454

…men det er noen som liker seg godt nå om dagen også!

IMG_4351

Jeg fikk tips om noen merkelige bjørketrær før helga, så idag måtte jeg ut og leite etter flere.

IMG_4468

Jovisst, bever’n har vært på ferde – det er helt sikkert!

IMG_4476

Bever’n er riktignok en kjent smittebærer av Giardia, men jeg satser sterkt på at ingen Bergheiminger har det lengre. Imorgen skal det leveres en ny tre-dagers for å få det bekrefta…

 

IMG_4472

Jeg håper en liten beverfamilie koser seg i Hallingdalselva igjen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar