mandag 21. desember 2015

Mimrestund

Den 4. søndag i advent kom og gikk. 


Jeg har fått koselige julekort fra fjern og nær, og er takknemlig for det! -men akk o ve, jeg får ikke julestemning. Jeg får det bare ikke til uten snø!Hadde det ikke vært for at jeg fikk besøk av ei god gammal venninne i går kveld da jeg kom heim fra jobb, og vi blei sittende til laaangt på natt og mimre, og kose oss med mat og øl og goood musikk - akkurat som før i tida - 
tror jeg nesten at jeg hadde vært skikkelig deppa i dag!Det var en gang to rødkledde og fine russejenter ...
 Utenpå er vi nok forandra, kjære du - men inni er vi ganske like! Vi er noen erfaringer rikere, på godt og vondt - men vi har overlevd!

Det blei stusselig da Jorunn dro, men heldigvis har jeg disse tre.
Det har vært sørgelig lite juleforberedelser her i huset. Jeg har laga endel julegaver, og kjøpt ett par. Julematen har enda ikke kommi i hus. Ikke ei eneste kake heller. 
Men en eneste marsipanrull, det måtte jeg faktisk kjøpe, enda så gæli det var. Den kosta ei krone på Rema1000! Jeg syns det er synd og skam, og helt forkastelig med denne priskrigen som pågår nå. Marsipanen smakte ikke så godt som den burde...


Jeg var på Felleskjøpet etter arbeidstid på tirsdag, og kjøpte inn sauepellets og kaninpellets til kaninene, og hønsepellets og havre til hønene. Kjekt å ha slikt i hus før jul, tenkte jeg. For ingen skal lide noen nød i jula.
Det blir nok litt ekstra på de andre av husets firbeinte også ;-)


Jeg kjøpte meg noen nye brodder på FK også, de kommer godt med om dagen. 


Det var litt snø i vegen 'oppover bakkan' tidligere i uka, men den har regna fullstendig bort nå.


Det ligger bare igjen noen små snøhauger etter takraset, og de voktes av Nalle som om de var av gull. Han må kontrollere dem jevnlig, det er ett evig mas - han skal ut og inn hele kvelden. Og han knasker begjærlig i seg av 'snøhaugene' enda de minker dramatisk hver eneste dag... 

Nalle har alltid vært en vaktmester, han. Dette 9 år gamle bildet dukka opp på Facebook på onsdag... Mitt første bilde på FB var selvfølgelig av vesle Nalle, dørvakten! 

Og dagen etter dukka disse tre år gamle bildene opp :-)


Jeg tror den lille valpen er Tassen. Det var iallfall denne annonsa som ga meg ekstra hjertebank i jula for tre år siden. 


I morgen snur sola, og da er det på tide å se framover igjen! 

2 kommentarer:

 1. Man skal ta vare på de små øyeblikkene i hverdagen, og det er stort sett tilfeldigheter som bestemmer hvordan livet skal utarte seg... God jul til deg og dine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er lett å la tilfeldighetene styre, og det går jo som regel bra til slutt :-)
   God jul til deg og dine også!

   Slett