mandag 28. desember 2015

Romjula


Klokka var 9 torsdagsmorgen, da jeg dro på jobb. Juletreet lyste oppe på Berg, men ellers var det ikke mye som kunne minne om jul.
 Arbeidsdagen var kort, men hektisk. Det var mange hyggelige folk som stakk innom for å kjøpe ei siste julegave til sine firbeinte familiemedlemmer. De unnskyldte seg med at det var for å få fred under julemiddagen, men jeg har en sterk følelse av at det er helt normalt at hunder og katter får julegave av både "søsken" og "besteforeldre" nå til dags.


Jeg var heimatt i tre-tida.  Bjørn hadde vært i Flå - og henta minst like mange julegaver som vi leverte. Huset var noenlunde reint og ryddig og alle nissene satt på plassene sine. Da den liflige duften av ribbe, pølser og medisterkaker og surkål bredte seg i stua, da sèg julestemningen sakte men sikkert inn.Nissen banka ikke på døra i år heller, men jeg fikk mange gaver som var kjekt å ha. Nyttige ting som brodder til både meg og bilen, en herlig buff med reinsdyr på som var håndlagd av Marianne,  snop og drikkevarer - tilogmed en håndvarmer til Tuborgen, hudpleieprodukter, stearinlys, CD, og DVD. Og strikkeboka Votter, som jeg hadde kjøpt til meg sjøl.
Det blei en fin kveld, stille og rolig, akkurat slik som vi liker det.


Stripa fikk seg ei ny "seng" og to julemus, og Nalle og Tassen fikk ett tyggebein hver seg.
Hønene fikk fuglenek, og det var populært!


 Nå som julegavene er åpna, kan jeg legge ut bilder av noe av det jeg strikka til jul. Hundesokkene er fritt etter ett mønster av Jorid Linvik, den dama som har skrivi Votteboka.


Hjertesokkene blei jeg også ferdig med. Mønsteret kan man faktisk få gratis i nettbutikken Drops, og de var veldig morsomme å strikke.
1.juledag gikk vi Masteløypa. I skogen var det ikke behov for brodder engang!


2.dag gikk vi samme runden m Mari og co. 


Det var bare langs vegen, at det var glatt. Men der var det til gjengjeld skikkelig glatt!Men i dag, søndag og 3.juledag - da kom endelig julesnøen!!!


Mari, Tassen, Nalle og jeg gikk en liten tur i skogen. Vi storkoste oss alle sammen!


Bjørn fikk være heime og måke snø. Han må gjøre vegen brei og porten høy, for nå er det ikke så innmari lenge til'n Ola kommer ;-)


Nissen har vi ikke sett snurten av her på Bergheim denne jula, men jeg har en mistanke om at han gjorde oss ett pek i går kveld. Det var noen nøkler som forsvant, men som dukka opp på mystisk vis der vi hadde leita hundre ganger!
Imorgen får jeg vel sette ut julegrøten...

2 kommentarer:

 1. Jeg hater å strikke med 4 pinner, ellers hadde jeg kastet meg over mønstrene på både sokker og votter (og ikke minst lært meg å strikke sokker og votter). Noe så nydelig!
  Det blir skikkelig julekortstemning hos dere når snøen har kommet, ingen tvil om det!
  Og det bildet av Stripa i esken er ubetalelig herlig! :D
  Fortsatt god jul!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vettu, mønstrene i denne boka, er stort sett veldig enkle å strikke, pga god forklaring og passe lange hopp mellom fargeskiftene. Du burde prøve!
   Ja, det blir fint overalt når noen legger seg, selv om det ikke er mange cm. Tenk at alle fikk oppleve det denne jula, når det såg som svartest ut!
   Fortsatt god jul til deg og dine også, Kjersti.

   Slett