søndag 3. august 2008

Biri-utstillinga

Endelig kom dagen vi hadde gleda oss til. Etter to timers nattesøvn og tre timers bilkjøring, parkerte vi på Biristrand. Ut av bilen ved siden av oss, steg det ut ei vakker brun tispe - og det var Nalles søster! (det samme skjedde i fjor, da var det halvsøster Filkhanna!) Praten gikk momentant mellom oss to lykkelige lappe-eiere og hundene. Vi fant oss en plass og gikk for å hente nr og program. Der satt den smilende Per Sten Bjerkseth og ønsket oss velkommen - og det føler man virkelig her!

Så kom Milli! Henne som vi hadde drømt om... Ho fant Nalle med en gang, og ho smelta oss fullstendig! Nesten 5 mnd, lite pels, lange bein (- var det luftig, dommer'n sa?) , for ett sjarmtroll! De slo seg ned ved siden av oss, og vi hadde en utrolig fin dag sammen. Det var jo litt spennende å møte Milli (og folka hennes), som Nalle har hatt en alvorlig flørt på gang med på hjemmesida (- det kunne nesten blitt flaut! )
"Herregud så liten og søt du er Milli"


"du kan gjøre akkurat hva du vil med meg, kjære Milli"
Nalle var så fornøyd med damene sine! Søster Tuuli var like snill og rolig som ham, og de fikk så og si akkurat samme dommer-kritikken! (Tuuli gjorde det veldig bra på forrige utstilling) Det ble sånn sett ikke noe å rope hurra for nå, men Nalle oppførte seg veldig bra, og vi hadde en helt uforglemmelig dag!
Ps. kritikk-skjema er lagt inn på hjemmesida :o)

Ikke akkurat slik man skal STÅ på utstilling, men...


Da Finsk Lapphund og valpene var ferdige til pausa ca kl 13, kom styrtregnet! Vi hadde tenkt å hilse på flere av de vi har "blitt kjent med" via hjemmesidene, men det ble til at vi pakka sammen i full fart og dro heim. Milli og familien ville også dra, de hadde enda lengre kjøretur en oss. Tuuli ble værende på campingplassen, men vi kommer til å treffe dem igjen - de har faktisk hytte i nærheten! Milli skal på ferie snart, og nåde henne om hun ikke kommer innom da!

Jeg føler meg ganske sikker på at disse to har gjort noen hemmelige avtaler...

4 kommentarer:

 1. Høres ut som dere har hatt det veldig kjekt på utstillingen! :)
  Mange fine bilder var det også - både her og på hjemmesida deres...

  SvarSlett
 2. Ja, det var så moro! Og vi hadde råflaks med været attpåtil!
  Moro at du følger med, og jeg håper dere prøver dere på utstilling snart også ;o)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med vel overstått utstilling :-) Kan tenke meg det var morsomt å treffe så mange lapphunder og ikke minst å få hilse på "sommerflørten" i levende live ;-) Uansett hva dommeren sier så er jo nettopp din Nalle verdens vakreste, ja etter Vina da selvfølgelig...

  Jeg driver og skriver utstillingskatalogen til islendingenes spesial. Ikke så enkelt for meg som har vært på EN utstilling og ikke har peiling. sukk... Konklusjonen så langt er at jeg liker de hundene som ikke har titler på hverken seg selv eller foreldrene. Noen av dem trenger jo en hel linje bare for å få plass til alle titlene!! Jaja, begynner å taket på det nå ;-)

  SvarSlett
 4. grattis med overstått utstilling! kjempefine bilder, ser ut som om de har hatt det veldig fint! :)

  SvarSlett