søndag 5. oktober 2008

HØST

For ei årstid dette er! Jeg liker høsten best. Sjøl om det regner og blåser iblant. Man setter kanskje større pris på de riktig fine dagene når de er der?

I dag er det snø på Ryfjell! Sauene går og beiter på de siste bleikgrønne tustene. Elgoksen med den kvite mulen er skutt. Litt trist, men kanskje det beste. De skaut fire andre elger og en hjort den første jaktdagen. Her om natta hørte jeg likevel hjortebrøl oppi lia, rett og slett trolsk!

Vi gikk en lang tur oppover i skogen idag. Det lukter så godt. Øvde litt på avstand-sitt. Det er leksa vår denne uka, og det går ganske bra! Herlig for Nalle å springe løs i skogen nå! Han holder seg i nærheten, iallefall så lenge det ikke dukker opp noe veldig spennende...
Bjørn holdt seg heime, og la om dekk på bilene.

Vi har gått blodspor i "skogen vår" to ganger denne uka. Nalle syns det er innmari moro. Jeg kan nok legge litt lengre spor og ha litt større avstand mellom bloddråpene, han må få litt større utfordring så det ikke blir kjedelig!


Vi traff en skeptisk liten Salukivalp på torsdag. Nalle peip og bar seg, ville absolutt hilse på den vesle raringen, men han syns Nalle var litt skummel og samtidig veldig spennende... Etterhvert roa Nalle seg, og valpen ble tøffere og tøffere :o) Snille Nalle finner seg i alt, han! De kommer på besøk snart, sosialisering er viktig for folk og dyr, og de bor ikke lenger unna enn at de kan bli med til Nes og trene der når vi kommer igang med hundeklubben!


Ps. Har plukka flått av Nalle de siste dagene...den siste igår. 4 suovernirer fra Tjøme, altså!

10 kommentarer:

 1. Så fine bilder Nøve. Også så flinke dere er til å gå spor! Både Milli og jeg er stolte av dere. Rart å lese om elgen du har snakket så mye om. Her har det blåst godt i natt. Store, mektige trær har gått overende, og hele brygger med båter har slitt seg. Milli er sitt sedvanlige, eplekjekke "tenårings-jeg", og jeg snakker snart like mye med mørk som med lys stemme til henne. Det er i allfall ikke noen vits å trene i dag, hun var helt bajas i sta', så det ble en tur og et søk etter godbiter her hjemme. Ha en fin søndagskveld Nøve, og hils til dine.

  PS. Milli var eksemplarisk på fest i går (det var Ola og jeg også;o)

  SvarSlett
 2. Jeg er så glad dere viste oss hvordan man går spor! Tusen,tusen takk for det :0)
  Var skikkelig uvær her i natt også, og stakkars Nalle som ikke liker vind. Jeg holdt meg heime, Bjørn tok en fest hos vår gamle nabo. Jeg trenger vel ikke sette inn bilde av ham til skrekk og advarsel? he-he

  SvarSlett
 3. Hei Milli-mor!
  Har lyst til å være rampete jeg og, for det ser ikke ut til å bli no hundehus til oss på ei stund!!
  Men nå er jeg så sliten og sulten, jeg orker ikke bråke akkurat nå.. Er jeg for gammal,eller?
  Nuss fra fjellmannen din!

  SvarSlett
 4. Hm..jeg mente bilde av Bjørn, altså.

  SvarSlett
 5. Nalle, kan vi ikke bare kjøpe det huset ved det fjellvannet? Jeg kan spare alle ukepengene mine!
  Du er så flink til å gå spor Nalle. Jeg er sååååå stolt av deg. Stakkars deg da gutten min, som ikke liker vind, da har du ikke sovet mye i natt. Mamma'n min sier at jeg er helt rebelsk om dagen, men pappa'n din sa at du var sånn også. Også "leser mamma'n min meg en lekse" (da er hun liksom veldig sint). Da ser hun meg rett inn i øynene og snakker med mørk stemme, jeg bryr meg ikke om det for hun har visst lest et sted at hun skal være like blid etterpå... Hva er vitsen liksom... Så jeg spretter rundt og er like glad samma mange "lekser" jeg får. Hi-Hi. Dessuten NEKTER jeg å rulle rundt når ikke du og svigermor er her.... Hi-hi-hi...

  SvarSlett
 6. Det er så gøy å høre at dere synes det er moro å gå blodspor Nøve. Åh, det hørtes kjempedeilig ut med en hjemme-alene-kveld! Det hadde vært moro med et bilde av Bjørn fra i går kveld (nabo'n og for den saks skyld;o), men det er vel kanskje best å la det være?! Skulle ønske vi hadde vært på fjellet i helgen.... Men vi har fått gjort litt her hjemme da. Vi hør's snart. Nuss på nesa til Nalle fra meg.

  SvarSlett
 7. Så fine høstbilder! Nå begynner det å bli litt mer høst hos oss også, men det blir nok enda mer på Hovden når vi reiser dit! :)

  Kjekt å høre at Nalle er blitt så flink til å gå blodspor. Dere finner på så mye gøy!

  Ha en fortsatt fin høst! :)

  SvarSlett
 8. er ikke rart du er glad i høsten,så flott det er rundt deg!! for et fantastisk sted du bor på-jeg er helt forelsket!! skulle ønske jeg bodde der... :) en virkelig fryd å se bildene dine. :)
  så kjekkt at du og nalle har funnet dere en ny,morsom hobby!!
  og flinke nalle som er så rolig og tålmodig med valper. :) olivia er rett og slett redd valper,dem er alt for viltre for henne... så hun hopper unna straks dem nermer seg,og sier med hele kroppsspråket sitt at hun vil være i fred. :)

  SvarSlett
 9. Det er bra for valper å møte noen som Olivia! Så lenge ho har ett klart kroppsspråk, har valpene godt av å respektere det også. De bør ha vett til å sitte og bare beundre den dama!
  Nalle er nesten dumsnill, stakkars!
  Javisst er det fine omgivelser her.Det er så godt å være ute,og jeg har altfor mange hobbyer, det bærer huset tydelig preg av ;o) Det hadde f.eks smakt nydelig med varm eplekake, men slike husting får jeg sjelden tid til...

  SvarSlett
 10. Kjære, flott Nallen min,
  du har sånn dreis på poesi’n.

  Jeg skal være flink og snill
  for jeg bo sammen med deg vil!

  Mamma sier jeg skal få
  et teppe vi kan ligge på.
  Du har det fine skinnet ditt
  kanskje jeg kan låne litt?

  Jeg skal spare masse penger
  ORKER ikke vente lenger…

  Jeg skal spørre svigerfar
  om hva slags rabatt han har
  på planker,papp og spiker -
  han finner sikkert no’ vi liker!

  Hva mer kan vi behøve?
  Jeg spør svigermor Nøve!
  Hun kan hjelpe oss med alt
  i hvertfall å få huset malt.

  For jeg vil bruke all min ti’
  på å være jenta di'.

  SvarSlett