fredag 16. januar 2009

Nalle...og Bonnie?

Nalle er en ettertraktet ung mann ;o)

Ifølge oppdretteren er han ferdig utvokst i 3-4 års alderen. Han er allerede nå stor,fin og flott, snill som ett lam, sta som ei geit, klok som en gris(?). Absolutt forkastelig å ikke ta vare på slike gode gener. Jeg har lyst til å bruke ham i avl. En gang eller to...

Han har fått ett tilbud nå, og jeg har fått mye å tenke på....

Vi vil selvfølgelig hilse på dem før vi bestemmer oss for noe. Det betyr mye at jeg liker "sviger-foreldrene", det er de som får ansvaret for at valpene til Nalle får ett godt liv... Tispa ser aldeles nydelig ut på bilde! Lysebrun med tegninger :o) Ho klatrer i trær! Jeg tror nok Nalle vil bli sjarmert av denne dama. Det viktigste syns jeg, er at hundene er sunne, friske og har ett godt lynne. Utstillingsresultat er ikke det viktigste.

Tenk på hvor tilfeldig avlen var i Lapphund-områdene før i tida. Det ble kryssa inn smått og stort. Sikkert noe innavl også. Men det var de klokeste dyra som overlevde, de som kunne samarbeide OG arbeide sjølstendig. Litt av ett krav til en reinsgjeter! Det er vel derfor den finske lapphunden har blitt som den har blitt.

Den beste rasen som finns. Vi har ett stort ansvar for å ta vare på den...

og så har jeg klart å legge inn noen filmer, trur eg...

Denne snutten har jeg på heimesida også, den er så søt... Det var rett før Vicky fikk sin første løpetid, og ho gjorde seg til for Nalle. Det var hett for ung-gutten, men han er jo en gentleman...

Her var det fullt ikke så greit å væra Nalle. Vickys løpetid var igang, og han hadde så veldig lyst til å besøke henne...

Ps. Ikke si noe til Milli om dette her. De to skal få sine kjærlighetsbarn en vakker dag ;o)

24 kommentarer:

 1. oioi,så spennende med avlsplaner!! :D nalle virker som er utmerket eksemplar av rasen,så jeg skjønner godt at du har lyst til å føre genene hans videre :)
  så moro med videoer! stakkars nalle på den siste der,det var jaggu noen fortvila bjeff han kom med... skal ikke være lett,dette med di damene... ;)

  SvarSlett
 2. Jeg får ike sett noen filmer jeg.....Men skjønner godt du vil bruke nalle i avl. Når tid skal eventuelt detta skje? Kanskje jeg skulle kjøpt en nalledatter..

  SvarSlett
 3. Kjære Nøve. Sånn som jeg kjenner deg, så er jeg sikker på at du tar en klok og veloverveid beslutning! Lykke, lykke til. Det er jo en selvfølge at dere holder "Svigermor" oppdatert med blodferske nyheter på denne fronten:o) Vi sier ikke noe til Milli, hun kommer til å bli helt knust! På den siste videoen roper du på Nalle, det hørte Milli-mor.... Hun kom springende bort hit, og så seg rundt etter deg! Akkurat nå.

  Lappevennen: Du ønsker deg jo en brun tispe.... Sjansen er stor her:o)

  Klem fra Gry

  SvarSlett
 4. Nå var jeg spent på å høre fra dere. Nalles oppdretter syns dette var en god idè! Jeg vil få Nalle gen-testa før vi gjør noe, våger ikke risikere at han skal føre sykdom etter seg - det ville være tragisk. Vil gjøre alt jeg kan for at slike ting ikke skal skje.

  Bonnie kan få løpetid når som helst, så vi må ta en prat fort som mulig... Skal holde dere oppdatert!

  Dere skulle hørt Nalle FØR jeg huska at jeg hadde kamera i lomma... Han ula fram en LAANG kjærlighetssang :o)

  Og til Milli; it's a dirty job, but someone's got to do it ;o) Nuss fra Nalle ;o)

  SvarSlett
 5. Er nalle hd røntget? og vet du innavlsgraden på han og bonnie?

  Hva heter hun forresten?

  SvarSlett
 6. Ååå, så spennende :D Nalle er jo helt super, så det er bra du vil bruke han i avl :) Får håpe gen-test og hd er bra også da :)

  SvarSlett
 7. Nalle ble HD røntga (A hofter)og øyelyst i fjor høst. Alt i orden på karen :o)
  Vet ikke innavlsgraden, men Bonnies oppdretter er kontakta, og ifølge henne ser dette lovende ut...
  Skal bestille time hos veterinær og få tatt gen-test og ny øyelysing.

  SvarSlett
 8. Så spennede Nøve...hehe det blir nok gøy å få muligheten til å følge disse små. Nalle er jo så vakker, og når han i tilegg er frisk og rask så burde du virkelig la han få noen etterkommere ja. Tenk så gøy for deg også å få fulgt med de både i virkeligheten og kanskje på nettet..Håper du setter meg opp på venteliste for en brun jente da..veeeldig interessert jeg.

  SvarSlett
 9. Hvem er denne Bonnie da? Det går ann å spørre om det..?

  SvarSlett
 10. Noen som vet hva det koster for en sånn gen-test?

  SvarSlett
 11. Veit ikke om eieren til Bonnie syns jeg plaprer for mye, så jeg venter litt med å røpe navnet ;o) Det er jo ikke helt bestemt enda.

  Ringte dyrlegen våres. Jeg skal gå inn på Optigen og fylle ut noen skjema før testen tas, i neste uke i såfall. Ho huska ikke helt prisen, men antok 1500-2000. Det koster å vera kar!

  SvarSlett
 12. Det er ike billigt nei, men så er han jo testet for livet da. Slipper å ta ny øyelysning hvert år, den koster jo litt den og.

  SvarSlett
 13. Jeg syns iallefall det er viktig å få gjort det før ev. parring, så det får koste hva det vil. Men jeg håper gubben i huset er av samme mening...
  Tenk om du fikk ei lita Nallejente, da Marianne. DET hadde vært koselig,det.

  SvarSlett
 14. Jeg kan vel røpe så mye som at det er jeg som har lekt Kirsten Giftekniv (regner jeg med) ??Bonnie er nemlig Biennas søster. Jeg kom til å foreslå Nalle som farsemne (uten å spørre deg først, Nøve, sorry...) og hun nevnte at hun skulle ta kontakt. Her går det unna i svingene...Dette blir spennende!! Håper det går i orden med testing!

  SvarSlett
 15. Så spennede. Lykke til :-) Da blir det enda mer å følge med på. Bor Bonnie langt unna eller får du muligheten til å følge med på nært hold. Det er vel ulempem med hannhund, ikke veldig mye barnestell...

  SvarSlett
 16. Ja det ønsker jeg meg virkelig. Med 2 brune så blir det vel stor sjanse for å få brune valper..Og både nalle og bienna som er søsteren til bonnie er jo så skjønne, de vakreste brune jeg har sett. Så dette må jo bli en bra kombo...Nå blir det spennende å høre hva som skjer fremover...

  SvarSlett
 17. Bonnie! Så gøy! Det er jo søss det! Det hadde jo vært gøy, da bli jo jeg noe som en tante da (Blonk blonk) Hvis de tblir noe av;)

  SvarSlett
 18. oj, her går det fort i svingene. Såååå moro da, Nøve. Men du er jo fornuftig som tenker på alt. Er enig i at det er mye som skal klaffe. Skal ikke bruke alle til avl, men Nalle er jo så fin. En stødig kar som har mye fint å bringe videre.

  SvarSlett
 19. Ååå, såå spennende...Nalle er jo flott, og det ER viktig at en ev. avl er gjennomtenkt. Hvis alle bare hadde vært som deg, Nøve...Og tenk om lappevennen til slutt ender opp med ei Nalle-datter - vet ikke hvem som blir mest fornøyde, jeg! Følger spent med..

  SvarSlett
 20. Må jo tillegge at filmene er ikke så verst de heller...

  SvarSlett
 21. GOD HELG til dere! :)
  alt vel her foreløbig :) håper alt er bra med dere også!
  sene natteranglerklemmer fra oss :)

  SvarSlett
 22. Nalle er veldig fin, og han høres ut som om han har et godt lynne, så han høres jo helt perfekt ut for rasen! :) Håper Bonnie får mange fine valper, hvis det blir noe av da... :)

  SvarSlett
 23. Hva skjer a`?

  Noen nyheter? Er spent skjønner du.

  SvarSlett
 24. Aah, spennende ja :) Avlsplaner er spennende. De er jo ettertraktede disse hannhundene våre ser det ut som (fra NLK sine sider) Bonnie ser kjempe bra ut så jeg synes det høres ut som en spennende kombinasjon.

  Forresten den videoen med Nalle der du må lokke han med deg: Det er som å se Marco! Også alle de luktflekkene som de skal lukte og ikke minst sleike på i timesvis!! Noen ganger skulle man virkelig ønske at man hadde en tispe og ikke en hannhund ja..

  SvarSlett