mandag 14. desember 2020

Tredje advent - ut på ski!

Det blir mye om trær i dette innlegget den TREdje advent.Det er vanvittig flott over Teinevassåsen nå, men vegen var som ett vaskebrett.Informasjonstavla på Reset har vært ute i hardt vær.Jeg spente på meg skia for første gang denne vinteren, og labba i vei innover vegen.


En kan nesten bli religiøs av slikt, trærne er jo aldeles overnaturlig vakre!Det er ikke lett å være bjørkeskog ved Godvatna


Skal - skal ikke?
Tenk å forsvinne ned i dette eventyrlige landskapet.
Fristelsen var stor.Jeg datt ikke!
Men lommefilminga fortsatte helt til vi stoppa ved stien til Godvasskarsetra 😅Vi hadde så lyst til å snirkle oss fram innover i eventyrskogen.Det var bare det, at det vart litt mye løssnø for Tassen - så vi snudde ganske fort.Det var faktisk nissespor i snøen både her og der!Ser man nøye etter, så ser man ei pipe inni skogen der. 
Det er muligens der han holder til, Vassfar-nissen.Det er hus under mange busker her.Det er tragisk, syns jeg  - men her kommer det snart opp mange nye, svære hytter.
Dette unike området kommer til å bli ødelagt.
Ødeleggelsen starter til våren, sånn jeg har forstått det😔Der nede ligger Strøen. 
Det blir nok ikke vanskelig å selge hyttetomter her.
Utbyggere presser seg skamløst innpå Vassfaret fra alle kanter.En skulle tro det var mer enn nok hytter allerede, men det bygges jo ut nye høystandard-hytter overalt! 
Stormannsgalskapen vil visst ingen ta.Enn så lenge står skogen der.Hytta vår har også blitt bittelitt større. Høystandard-hytte blir det aldri, men at det er kjekt med tak over inngangsdøra, kan ingen komme fra.
Orrebu er stor nok i massevis.Det ene fører det andre med seg, så det blir vel ei ny inngangsdør også snart.
Nå har'n Bjørn satt inn ett mindre vindu, og isolert den siste stueveggen. Den gamle isolasjonen hadde musa spist.
Før å gjøre restaureringen usynlig, har han tatt ned panel fra ett soverom og brukt den om igjen i stua. Utrolig pirkete jobb, men så blir det jammen bra! Det blei risengrynsgrøt til byggmesteren og meg sjøl til kvelds.
Det var tross alt 3. advent 😉


Så tok vi oss en blund, før vi reiste heimatt.I kveld stekte jeg elgkarbonader.
Prøvekaka ble ett hjerte. Veldig rart, men den bare blei sånn! 
Nissestrekene har begynt...

5 kommentarer:

 1. Så vinterlig og flott! :) Jeg tror dere må feire jul på Orrebu i år :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, kanskje det blir julefeiring på Orrebu igjen, det hadde vært koselig. Men jeg vet ikke om jeg orker etter en lang arbeidsdag. Kanskje jeg passer best i hønsehuset :)

   Slett
  2. Uff, det var denne jobbingen. Mens de fleste kan sitte å se på Tre nøtter til Askepott er det noen som må jobbe livet av seg. Håper kundene er ekstra snille denne dagen i det minste og ikke bare stresset.

   Slett
 2. Det er så fint når snøen sitter fast på skauen, og med litt sol så hadde det blitt knallfint. Det skal bli sol her på onsdag lover Hr Yr, så vi får se hva det blir til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg lever i håpet om litt sol! Vet ikke om Hr Yr er til å stole på, men det hadde vært fantastisk nå.

   Slett