søndag 19. april 2009

Jeg velger meg april...

Fredag.  Bjørn kom hjem fra jobb 15.30. En halvtime senere var vi på fjellet  :o)      Det ble antagelig den siste skituren for denne vinteren.

april 012

Lørdag. Sola kom idag også, men vinden var temmelig kjølig. Vi ville prøve å finne en gjengrodd sti idag. Sykla bortover, og så en svær hoggorm. Æsj. I enden av vegen, parkerte vi syklene og begynte å gå oppover. Der forsvant enda en hoggorm innunder noen steiner…  Da stoppa jeg og sa nei, vi skal IKKE finne sti idag!! Nalle sto stille og venta. Bjørn mente vi skulle fortsette, og begynte å gå. Da unngikk såvidt den tredje ormen å bli tråkka på. Vi snudde. Jeg skal følge magefølelsen min! Vi fikk en fin vårdag på Bergheim.

april 013

april 014

april 020

april 030

april 028 april 033 Den siste snøhaugen på Bergheim…

22 kommentarer:

 1. Oisann,her var det ikke mye snø igjen gitt... men er det ikke litt deilig med vår også da!? :)
  huggorm er skummle... har Nalle kortisontabletter på seg,i tilfelle uhellet skulle være ute....?

  SvarSlett
 2. Å så fine bilder. På hytta så har vi også mye hoggorm, liker ikke det. Her vi bor aå har jeg aldri sett noen men naboene sier de har. Deilig at det begynner å bli vår. I går så blåste det lit surt her men i dag så ser det ut til å bli deilig sol fra skyfri himmel!! Ha en fin dag!!!

  SvarSlett
 3. Orm er ikke gøy. Det beste er å holde seg unna. Den kommer fram i solen nå om dagen. Vi har faktisk flere snøhauger som klamrer seg fast og ikke vil smelte. Men det går fram over.

  I går hadde vi også en kald norda vind. Ikke deilig. Ser ut til å bli bedre i dag. Merker været bedre her nå som jeg har bestemt jeg skal røyke ute. Sitter med dataen i fange og drikker kaffe på formiddagen på verandaen. Er jo litt koselig når solen kommer opp.

  SvarSlett
 4. Lure-Nina,som ikke røyker i den "nye" leiligheten sin!
  Jeg har noen piller med meg nesten overalt, som vi fikk hos dyrlegen i fjor.
  Men i dag blir vi trygge uansett, vi drar til fjells :o)))

  SvarSlett
 5. Skjønner godt at dere snudde jeg Nøve! Våren har nok kommet litt lenger her hos oss, men ikke mye, vi har fortsatt litt snø igjen på jordet, der hvor sola ikke kommer til.

  I dag er det flott vær, og nå skal Milli-mor og jeg ut å gå en tur. Synes liksom jeg må gjøre det før jeg begynner med sauene.

  Nuss på nesa til Nalle-mann:o)

  SvarSlett
 6. Glemte helt å kommentere de fine bildene dine. Masse fin natur og flotte Nalle. :-)

  SvarSlett
 7. Vi har bare sett en orm i år, og det var bare en stålorm...men hoggormen kommer vel den og...de er noen ekle kryp.....

  SvarSlett
 8. Nei, her var det ikke mye snø igjen.

  Huggorm er litt skummelt, i hvert fall så lenge en ikke er sikker på hva bikkjene gjør med dem. Jeg mistenker at mine er nysgjerrige og skal snuse på dem. Hjeeeelp.

  Kos deg i vårværet.

  SvarSlett
 9. ps (sjekk den nye teksten jeg har fått på banneret på siden til Olivia-var ikke den fin? :))

  SvarSlett
 10. Så mange fine bilder av Nalle på tur! - Og nesten helt uten snø! :) Skummelt med så mange huggorm på en tur! Skjønner godt at dere snudde... Jeg tror aldri jeg har sett huggorm i Stavanger, men rundt hytta vår i Flekkefjord, der har jeg sett! :)

  SvarSlett
 11. Huggorm...er det noe jeg er redd så er det huggorm... selv om jeg kun har sett en levende i hele mitt....uuuæææ ...jeg er skikkelig pyse...hver gang vi er ute naturen så er det det første jeg tenker på om det er huggorm område:( så har jeg skrekk i meg i sånn 5-l0 min..lesser ut av meg alt mulig om huggormen, før fornuften overtar og jeg roer meg.
  VELDIG FORNUFTIG AV DEG Å SNU.
  Flotte bilder fra Bergheim, likte spesielt det med ringene vannet, fra dråpen som faller fra Nalles snute...:o)vakkert..

  SvarSlett
 12. Huggorm har blitt min verste fiende etter at vi fikk Lana.. her på Østlandet florerer det jo av dem.. I år skal det visst bli skrekksommer når det kommer til huggorm og flått.. Er ikke videre glad i flått heller. Skumle saker, men syns huggorm er enda mer skummel!!! Skal holde meg unna skogen denne sesongen har jeg bestemt meg for!! Ikke vits i å ta noen sjanser.. Risikerer faktisk at Lana blir bitt, hun som putter snuten sin inn over alt i skogen.. og det kan hun faktisk dø av!! Så NEITAKK!! Lana får være en byhund vår/sommersesong og en skogshund høst/vintersesongen..

  SvarSlett
 13. Hva slags tabletter bruker en på hunder? jeg har også skrekk for hoggorm - ikke for meg sjøl, men for Kango som går foran og snuser. Sikkert trygt å ha med seg motgift.

  SvarSlett
 14. Jeg får noen tabletter hos dyrlegen (jeg husker ikke hva de heter) også har jeg kjøpt et bitteliten slags beholder som jeg fester til halsbåndet til Milli sommerstid. Den er vanntett og kjempelur:o)

  SvarSlett
 15. Hoggorm lukter ingenting, men det er bevegelsene som kan gjøre at hunden blir nysgjerrig og skal undersøke. Og det er jo det værste som kan skje, at de blir bitt i snute eller munn. Folk tåler stort sett hoggorm-bitt, så jeg er heller ikke redd for meg sjøl.
  Vanligvis ligger ormen helt stille når den merker bevegelse. Nalle gikk rett forbi de tre ormene vi oppdaga!
  Jeg må ha tak i ny beholder. Pillene er en liten forsikring. Man kjøper seg litt ekstra tid på å rekke fram til dyrlege fort nok - om man skulle være så uheldig å bli bitt.

  SvarSlett
 16. Hos dyrlegen får man prednisolon-tabletter man kan gi hunden...men det beste er vel å være ekstra forsiktig og oppmerksom når man ferdes i skogen. Jeg tror også jeg hadde snudd - 3 hoggormer på en tur er tre for mye!! Og ut i fra bildene, er jeg sikker på at det ble en vellykket vårdag på Bergheim. Det ser skikkelig koselig ut hos dere, Nøve. Heldige Nalle og dere.

  SvarSlett
 17. For et flott bilde du har lagt inn på toppen. Det var kjempefint!!

  SvarSlett
 18. Må si meg enig at bilde på toppen er kjempe fint!! Nalle er så nydelig om jeg får si det om en gutt, Mariken og jeg er stadig inne på bloggen og ser på de fine bildene av den nydelige gutten. Vi gleder oss til å se han live på søndag!! Nydelig bamse er han!!!
  Ha en fin uke!!

  SvarSlett
 19. Takk skal dere ha :o)
  Vi gleder oss kjempemasse til søndag, vi også!

  SvarSlett
 20. Hei ;)! Hørte at Susamn Boyle sitt Youtube-klipp nå var sett av over 100 millioner mennesker - og det er ny rekord. Elaine Paige skal visstnok også ha ønsket å synge duett med denne....så jeg tror det går bra med Susan jeg ;). Snakk om å få verden snudd opp/ned...

  SvarSlett
 21. Hei: Noen tips til potene til Nalle:

  Fra bladet hundesport: " Husk å sjekke pelsen mellom tær og tredeputer. Her kan pelsen filtre seg og det kan komme store klumper mellom tredeputene på grunn av asfaltstøv og olje som fester seg i pelsen. Bruk en saks som du ikke er så redd for til å klippe bort så mye av klumpene som du får bort. Bruk så en mild oppvasksjampo og prøv å løse opp resten av klumpen. Tilslutt klipper du bort de lange hårene som vokser inne i poten.."

  Fra boka "Hundeboka-Alt om hunder" av Ulla Sørensen: "Klumper av tjære, asfalt eller olje løses forsiktig opp med aceton eller bensin - aldri terpentin.

  SvarSlett
 22. Nøve: Er du fortsatt våken??? Du sitter sikkert å maler noe kjempe-fint! Jeg har bestemt meg for at jeg skal ta meg en real titt innom butikken når jeg er i Hallingdalen...Ut i fra bildene på nettet er det mye jeg syns er fint...men det du malte til Lappeevennen...ja, det er det vakreste jeg har sett! Og når jeg vet hvilke evner du har ....da er det sikkert mulig å komme med noen kreative ønsker, eller??

  SvarSlett