torsdag 23. april 2009

Sporhunden Nalle?

Det er nok å ta hardt i, ja…  Men nå er vi igang igjen! Og Nalle hadde slettes ikke glemt gamle kunster ;o)en vårdag 013 

blod på sennepsflaske, som Gry og Milli lærte meg å bruke ;o)

Med en gang han fikk på seg spor-selen, var han klar. Da jeg ble stående å plundre med den lange lina, begynte han etterhvert å snuse oppetter husveggen – han var helt i fra seg av arbeidslyst!  Der og da kunne jeg trengt noen gode råd, det er alltid noe som dukker opp når man trener på egenhånd.. Jeg prøvde å roe ham ned og holdt ham igjen fordi han var så overivrig. Vet ikke om det var riktig av meg når han var så veldig sikker i sin sak,  det gikk for fort syns jeg..  Men, han fulgte blodsporet, fant rådyrklauven og vi var overlykkelige. en vårdag 010 Litt av en voll, forresten. Ganske svære steinurer her!

Sporet var helt ferskt, og ikke langt. Tenkte å begynne forsiktig, det var jo nesten ett halvt år siden sist! Neste forsøk var også kort, og det gikk lett som bare det. Det 3. sporet la jeg nedpå vollen, litt vanskeligere og lengre (sjøl om jeg tror flaska mi drypper litt for tett). Nå surra han ganske mye. Både grevling og rev har lagt igjen godlukter her om nettene (– en unnskyldning). Da tok jeg ham med tilbake til utgangstedet, og begynte på nytt. Jeg holdt ham igjen når det bar i feil retning. Etterhvert begynte han å snuse mer systematisk, fulgte sporet temmelig korrekt, og til slutt fant han klauven. Og han fikk spise den opp…

Nalle har en rådyrklauve liggende i fryser’n, som han fikk av svigerfar til jul!    Neste gang skal jeg la blodsporet godgjøre seg noen timer før vi går.

en vårdag 004 dette er livet!

en vårdag 009

Her har to blåmeiser flytta inn!! De ble observert med Nalle-ull i nebbet idag!

 en vårdag 012

16 kommentarer:

 1. Jeg kan IKKE det med spr, men har likevel meldt min interesse på et sporkurs som skal arrangeres her i Østfold ganske snart. hvordan legger dere ut spor?? Sikkert dumt spørsmål, men jeg her er jeg helt blank...Så jeg tar imot tips og råd!! Nydelig bilde av Nalle der han nyter livet :-)

  SvarSlett
 2. Ååå, jeg blir verre og verre...klarer jo ikke skrive riktig..Får håpe jeg snakker mer reint enn jeg skriver..hehe

  SvarSlett
 3. Det er nok spennende det å legge ut spor til hundene, kjempe fint bilde av Nalle der han nyter livet!! Ha en fin dag og uke!!!

  SvarSlett
 4. blodspor ser spennende ut, det har jeg aldri prøvd før! jeg er litt pinglete å synes at disse rådyrklauvene er litt ekkle jeg da... hehe. ser liksom litt grotesk ut med med hår å hele greia på. :p man glemmer fort at maten man selv kjøper i kjøttdisken også har vert et levende dyr for ikke lenge siden. er så glad i dyr jeg, samtidig som jeg er glad i spise kjøtt, så jeg prøver å fortrenge den tanken så godt jeg kan. (fysj, nå babbler jeg)
  herlige bilder, spesielt headeren og av nalle som nyter livet. en lykkelig hund er det vakkreste synet i verden. :) fuglehuset var forresten kjempesøtt! digger "bed and breakfast"-skiltet! :D

  SvarSlett
 5. Dere er nok et godt vertskap, og nalle hjelper til med innredningen av rommene:-) Hvor mye koster å bo der for blåmeisene å bo der? Hehe...

  Nå gleder jeg meg til å få prøve spor med Toivo også! Alt er klart, må bare få tid...

  Nalle virker jo kjempe flink! Håper Toivo klarer å matche lillebror:-)

  SvarSlett
 6. Flinke, flinke Nalle-mann!! Vi er stolte av ham!! Og FOR et fint fuglehus!! Jeg vil også ha et sånt. Kjempemorsomt med "B&B" -skiltet da.

  Gleder oss til å treffe dere igjen:o)))))))))

  SvarSlett
 7. Fuglehuset/brettet ble kjøpt på Kjerringtorget ifjor, moro at noen virkelig vil bo i det :o)
  "Kjøpte" meg god samvittighet igår, spor er så moro. Idag skal Nalle ligge i bilen nesten hele dagen, mens jeg er på Kreativ :o(
  Men, vi skal treffe Kango og Mozart'n i kveld :o)
  HA EN FIN DAG!

  Camilla; er det blodspor-kurs dere skal på??

  SvarSlett
 8. Du får det til du Nøve, super trening med Nalle på egenhånd. Dette ispirerte meg til å prøve. Det blodet kjøpes i dyrebutikk eller?
  Finner lønnen trenger jeg tips til fordi rådyr- klauv tror jeg ikke jeg får tak i.

  ÅÅÅ så koselig B&B til fuglene på Bergheim, at på til så følger ull fra Nalle med....kan det bli bedre...??? ;o)

  SvarSlett
 9. Nøve: Jeg vet faktisk ikke hvordan kurset blir lagt opp - har ikke fått informasjon, ennå. Har meldt meg på i dag, men vet ikke om jeg har fått plass...!:-) Tror ikke det blodspor...Du kan lese mer om det på Hundcampus.se..:-)

  SvarSlett
 10. Dårlig norsk i forrige kommentar fra meg! Igjen...

  Forresten, du trenger ikke ha et spørsmålstegn bak "Sporhunden Nalle" :-)
  Han er jo sporhund han!

  SvarSlett
 11. Såå flinke dere er!
  Nalle er en super sporhund. Det finnes nesten ikke noe som er så morsomt å trene med hundene sine.
  Jeg må nok legge opp til et videreekommende sporkurs, skjønner jeg! :))
  Ha en fin dag, begge to.

  SvarSlett
 12. Flinke Nalle! og Nøve ;-)

  Kjempestilig fuglehus.
  Og herlig bilde av Nalle med finnerlønn.

  SvarSlett
 13. Flinke,flinke Nalle. Klart han kan!

  Og for et fint fuglehus. Jeg venter spent på hvor mye du tar for leien der. Neste år kansje Charlie og jeg flytter inn der. :-)

  SvarSlett
 14. Spor er gøy og kjempefin stimulering for hunden. Vi har også prøvd oss på spor med Bienna (ikke blodspor) og hun likte veldig godt å jobbe med nesa!!

  Så stilig fuglebolig!! Så fint at de bruker Nalle-ulla i innredningen!!

  Sees på søndag!!!

  SvarSlett
 15. Ville; blodet finner du i hvilken som helst matbutikk/frysedisk. Jeg har vært så heldig å få klauver av Ola(mann til Gry), som han igjen har fått når han har måtta avlive påkjørt vilt... Det går jo an å kontakte viltnemd, ELLER bruke noe helt anna. De skal liksom ikke spise opp "dyret" de finner. De skal få anna belønning, Gry brukte en neve leverpostei ;o)

  Gleder meg veldig til sporkurs med Hilde i juni! Mozart,Kango og Nalle - de tre skal lære vanlig sporing :o)

  SvarSlett
 16. Så flink Nalle var til å følge sporet! Og det var sikkert lurt å holde ham igjen så han ikke gikk bort fra sporet. :) Vi prøvde vanlig spor med Dixie en gang, men det var ikke akkurat heeelt vellykket... ;) Men det ser så kjekt ut, at vi får nok prøve en eller annen form for spor igjen!

  Jeg synes også fuglehuset var kjempefint, og "B&B" skiltet gjorde det jo litt ekstra morsomt! :)

  SvarSlett