søndag 5. april 2009

PÅSKEstemning

Se hvor vi har vært idag…

fjell 007

Vi klarer ALDRI å komme oss ut tidlig om morgenen,vi. På en måte er det en fordel så seint på vinteren. Om morgenen er skiløypene steinharde, om kvelden er det iallefall mulig å ploge nedover bakkene… Det er alltid jeg som går med Nalle.

fjell 001

Og det er alltid Bjørn som må dele nista si med Nalle ;o)

fjell 003 Vi gikk ett par mil. Det var temmelige dårlig føre på slutten, men så hadde det vært en knakande fin og varm dag i fjellet. Knallblå himmel uten ett vindpust. Den siste km på heimvegen er stupbratt og smal gjennom småskogen. Nå var det såpass laust og oppkjørt, at jeg tok sjansen på å ploge nedover med Nalle. Hvis han drar, er det jo bare å sette seg på rompa FØR man mister kontrollen. Det er lettere sagt enn gjort! 

Det gikk ganske bra altså. Jeg har prøvd å lære ham ROLIG. Men med stramt bånd og ei småskrikende kjerring rett bak seg, våkner FLUKT-driften. Det gikk i rykk og napp. Det var uunngåelig med endel knall og fall, men armer, bein og ski er like heile.

Neste gang skal jeg ta av meg skia og gå nedover – sier jeg hver gang ;o)

En viktig begivenhet i Bergheim idag; vår alles kjære Herbrand fylte 83 år. En gjeng naboer, kom “overraskende” på kveldsbesøk. Han hadde kake på lur (han hadde nok venta oss,han ;o), vi hadde akevitt…  Da kommer alltid trekkspillet fram, og ved midnatt lød sangen over hele Bergheimkroken;  Happy birhday to you, happy birthday to you. Happy birthday dear Herbrand! Happy birthday to yooooouuuuu!               Jovisst, vi er glad i denna karen her :o)

fjell 012 Herbrand og Inger, for anledningen; “Den bulgarske duo” . Premiere på Bergheim i natt. Blir muligens å høre på dalens hoteller i påsken – hvis lønn blir god nok ;o)

GOD NATT!

 

12 kommentarer:

 1. Flott på fjellet hos dere. Skikkelig påskevær har dere også. Hos oss var det bare tåke, men i dag er solen her.

  Og for noen turer, jeg må nok gjøre noe med kondisen min. Er redd en tur med deg hadde tatt knekken på lungene mine. Det har kanskje hjulpet å stumpe røyken?

  SvarSlett
 2. Slike bilder gjør at til og med jeg får lyst til å bløse støv av skia mine. Det ser jo bare herlig ut :-) Kos dere fortsatt i påskeværet.

  SvarSlett
 3. Nå ser det ut til å være slutt på påskeværet :o(

  Du hadde garantert holdt følge med meg,Nina! Jeg ser meg omkring og koser meg på ski. Lange pauser. Kjøpte meg smørefrie ski for ti år siden, da ble det moro. Litt dårligere gli enn andre, men slipper iallefall bakglatte ski!

  SvarSlett
 4. Det så ut som en veldig fin tur! Men så lang den var, da! Det tror jeg ikke jeg heller hadde klart! :) Vi gikk vel omtrent en halv mil i dag, og jeg syntes det var langt nok, jeg! ;)

  God påske! :)

  SvarSlett
 5. Det var noen flotte løyper, jeg liker best dem som ikke går så mye opp og ned ;-O Nå må jeg innrømme at det faktisk er noen år siden jeg hadde ski på bena men når jeg ser på de flotte bildene frister det jo litt. Må nok gå til innkjøp av nye ski først. Det er sikker en fordel noen plasser å ha en "trekkhund" men i nedoverbakkene da tror jeg jammen meg jeg også hadde satt meg på rumpa.
  Nalle må jo få litt niste han og, blir sulten av fjellufta. Herlig bilde av ham der han ser lengselfullt mot brødskiva.
  Ha fortsatt en fin påske.

  SvarSlett
 6. Flotte bilder Nøve, for en deilig tur det ser ut som om dere har hatt. Bjørn ser litt sinna ut, har han sluttet å røyke;o)

  Ha en fortsatt god påske oppi Bergheimkroken:o)

  SvarSlett
 7. Å, så flott det er hos dere - ser ut til å ha vært en koselig tur. Om enn noe dramatisk i nedoverbakken for deg og Nalle....Synd ikke Bjørn tok noen bilder av det...:-) Godt at dere kom dere helskinna ned uten skader!! Men et par mil?????

  Kos dere i påske-uka og gi Nalle en påskeklem fra oss! :-)

  SvarSlett
 8. Gry, Bjørn slutta å røyke i går. Idag har jeg jobba på Kreativ, mens Bjørn dro på pilketur - med pipe og tobakk ;o)
  Han har dessuten mer enn nok med seg sjøl i nedoverbakkene, Camilla! Det ergrer meg litt at jeg alltid kjører først, for det hadde vært moro å sett stilen hans ;o)
  Ett par mil er ikke langt når man har hele dagen. Jeg vil helst ikke hjem før sola går ned..

  SvarSlett
 9. Dere er spreke. Jeg har ikke stått på ski på mange år.. Har foreldre som ikke er så glad i å gå på ski, og det har nok smitta litt.. jeg er mest glad i å gå på fjellet når det er bart ;) men det er flott når det er snø også, vi får gjøre et forsøk neste år ;) Må jo ikke smitte mine barn med det samme! Eldste jenta fikk nye ski i julegave. Hun er kjempeflink :) Minstemann får få neste jul, og så må vi dra på fjellet ;)
  God påske!!

  SvarSlett
 10. Hei. Å det var noen deilige påskebilder..Morsomt å gå på ski. Blir litt ekstra spennende med hund forann.. :-) God påske til dere!!

  SvarSlett
 11. Å hvor jeg lengter til hvite vidder.
  Fantastiske bilder.
  God påske til der

  SvarSlett
 12. Hei på dere! Skal bli kjempe koselig å hilse på dere på Kongsberg! Så flotte bilder dere har tatt på fjelle!! blir nesten misunnelig. Her har også sola tittet litt fram så det blir vel en tur på oss også men det blir da på asfalten eller en tur i skogen!! God påske videre!!! Stoor klem fra Roxie

  SvarSlett