torsdag 30. april 2009

Litt om våren, om Børre, og om hundetreff :o)

Jeg har ei venninne i Tyskland. Ho har bodd i Norge i flere perioder, ho kjenner alle de fire årstidene våre, og ho setter umåtelig stor pris på naturen vår. Sånt elsker vi jo å høre. Men, ho sier at våren i Norge – den er så kort, at den nesten ikke kan kalles en årstid.  Dette har jeg tenkt mye på i det siste.

Vi har hatt en lang vinter og plutselig er …sommeren her?  Det var faktisk 17 varmegrader her i går efta! Bjørkene ble grønne i løpet av helga, men vi gikk på ski helga før der!!! Hvor blei våren av? Vi har jo snakka om den lenge. Temaet i fotokonkurransen er fortsatt Vår. Vi har sett snøen smelte (og klaga over sølete bikkjer), vi har hørt fuglesangen og snakka om å gi dem hundenes vinterpels til reira sine, vi har lest om lamming på Tjøme, vi har sett vårkåte bikkjer… Det er lenge siden vi sa det lukta vår, f.eks. Vi har kjent sola begynne å varme, og vi har venta på lyset. Nå er det ganske lyst her til klokka er 22, men jeg har fortsatt ei tynn-tynn ulltrøye innerst, for det er så lett å bli forkjøla om våren, det sa alltid mamma…  Joda,vi  har kjent og følt det lenge! Våren er såvisst ei ekte årstid, Barbara ;o)

IMG_2902[1]

Vi spiste årets første Gullkrone i går!  Gutta var på tur igjen, og da fant vi ut at vi måtte trene litt på å være i ro. Mens vi koste oss, fôr folk og biler  forbi… Og Marte, se hvem som var med oss denne gang!!  Den snille Bølla-Børre, Lunas bror ;o) Børre 007

Han er ikke glad i andre gutter. Han og Nalle var skikkelig bråkete i starten, Kango gikk med bjeffebåndet sitt, og tok det hele med stoisk ro. Etterhvert bytta vi på å bruke Børres bånd, og dermed var det egentlig over! De gikk ved siden av hverandre alle tre, vi passerte andre hunder, og alt ble bare idyll. Vi skal på tur neste tirsdag også, og da kan vi trygt glede oss alle sammen.  Nalle fikk nemlig Olivias bjeffehalsbånd i ei godt innpakka postpakke i dag! Tusen takk, Gry :o)Børre 012 Børre er veldig glad i å bade! Nalle og Kango blei imponert!

Er’n ikke fin? Vi skal ikke kalle ham Bølla mer.

Børre 009

Over til sommeren!  Tove og jeg har maila litt, og finni ut det det passer best med ett hundetreff på Bergheim i sommer. Jeg ser for meg helga den 3. – 5.juli.  Håper flest mulig av bloggerne kan komme da! Jeg regner med at vi blir for mange til at vi får plass heime hos meg, men det finns en kjempekoselig liten campingplass i nærheten som har noen enkle,små utleie-hytter. Lørdagen kan vi legge opp til en liten fjelltur, og kveldene blir varme og fine så vi kan bade og grille og skravle…Håper vi ser noen av dere “nye” også denne gang!

Nå håper jeg dette innlegget får mange positive og optimistiske kommentarer, som vanlig! Sleng dere på! Skal vi leie hytter, må vi kanskje være litt tidlig ute  ;o)    Kango, Mozart, Kazy og Børre har møteplikt…

34 kommentarer:

 1. jeg måtte jo pakke det godt inn, var redd den flaska med sitrongass skulle eksplodere på veien ellers... ;p er ikke akkurat forsiktig med pakkene, disse postansatte.(beklager eventuelle kattehår som fulgte med teipen-smart som jeg er satt jeg på gulvet når jeg pakket inn pakken, ikke akkurat noe sjakktrekk med 3 røytekatter i hus...)
  synes våren er lang, jeg. det er sommeren, med ORDENTLIG varme, som er kort! får vi ei uke eller to med bading så er vi heldige. jeg bader ikke før det er så varmt at jeg ikke har noe valg for å få kjølt meg ned jeg, nemlig. :p er da det er godt med et bad! når jeg først er i gang trives jeg som fisken i vannet. :) *gleder seg*

  SvarSlett
 2. Om våren er lang eller kort har nok noe med hvor i Norge en bor. Og hva en regner som vår. Hver årstid har uansett sin sjarm (og bakdeler)og jeg gleder meg alltid til neste.

  SvarSlett
 3. Må nok si meg enig med Gry, det er nok sommeren som er kort. Så jeg har aldri sjønt de som reiser til varmere strøk i Mai mnd for da er det jo så fin her!! Jeg vil jo påstå det at ingen andre steder er så fint som Norge i Mai!!Heldige er vi som bor i et slikt land!!
  Selv om Roxie ikke føler seg så heldig nå om dagen for hun blir nok noe oversett disse dagene men det tar vi igjen!!

  SvarSlett
 4. Glemte jeg å si, såå sjønn grå jaco du har!!! Kan den prate?

  SvarSlett
 5. Jeg synes jeg ser de tre spradebassene gjennom Nesbyen:o) Og de stolte mødrene:o)))

  I år synes jeg virkelig vi har vår. Det er sjelden vi har så mye snø på Tjøme, så da merkes våren best. Deilig, deilig, deilig!!

  Milli og jeg kommer første helgen i juli. Vi gleder oss allerede. Masse!!!

  SvarSlett
 6. Jeg (vi) kommer gjerne til Bergheim i juli!! Gleder meg allerede!

  Jeg er jo fortsatt arbeidsledig og kommer nok derfor til å prøve å jobbe mest mulig mens andre har ferie...men dette vil jeg ha med meg!

  Vet du hvor mye hyttene koster sånn cirka??

  Våren er lang den, bare man oppdager den tidlig nok...og for en vakker tid!!!

  SvarSlett
 7. Vi er ihvertfall med! Med eller uten unger, det vet jeg ikke enda, men håper det går greit visst de blir med?
  Det blir en skikkelig treff da, så man får tid til å prate med alle, og bli skikkelig kjent...
  Gleder oss kjempe mye!!!!

  SvarSlett
 8. Så bra...da er i igang med nytt treff!!
  Hyttene i Biri kosta 400 i døgnet, disse koster neppe mer. Vi får se hvor mange vi blir, det kan jo hende vi får plass hos oss - hvis dere ikke har for store krav til komforten..

  Gry og Roxie,tenk på det dere også! her er forresten en link til Jaco skravlebøtte... http://www.blogger.com/video-play.mp4?contentId=42547838f9a976b9&type=video%2Fmp4

  1.Gry, det var bare om å gjøre for meg å finne den rette tape-enden, og begynne å dra. Satt på gulvet jeg også, der merkes ikke hår uansett ;o)

  SvarSlett
 9. Beklager, den linken virka ikke. Det er visst litt for vanskelig for meg dette her. Det var ett innlegg fra november, jeg ville vise deg...

  SvarSlett
 10. Så koselig tur dere hadde. Kjekt å se Børre enda, en til flott lappis. Dere er flinke til å få hanhundene til å gå ilag. Bytta bånd???

  Stemmer det at far til Luna og Børre er Heldalan Onni? Kjekt å vite da Onni er morfar til Ville:o)))
  Enig at våren var godt merkbar år:o) vinteren slapp raskt taket, og solen kom og blomster og trær spirer som bare det. Som du sier den skarpe vårluften er der, kaldt i skyggen og når sola går ned.
  Vi har jo iallefall her på vestlandet enkelte år en vår som virker mer som høst...vind og regn. Men, heldigvis ikke i år :o)

  Jeg så på kalenderen at den helgen er min jobbhelg, så da kan jeg ikke engang fable om å komme til Bergheim, på felles treff:(
  Jeg får nøye meg med å følge med på bloggen.

  SvarSlett
 11. Å Berit, det var synd! Helga er ikke fastspikra, men jeg måtte foreslå noe så fort som mulig. Hvis det passer dårlig for mange, kan vi utsette det til helga etter. Men det bør ikke bli for nær inntil Biri-utstillinga 8.8.

  Vi bytta på bjeffehalsbåndet, men nå har Nalle fått sitt eget ;o) Tror du har rett om Onni!

  SvarSlett
 12. Du må ikke bytte helg for min del Nøve :o) det er for mange ting som skal ordens her hos oss i sommer.
  Vi skal kanskje en tur til Røldal, når vet vi ikke ennå og muligens er veien til Bergheim ikke så altfor langt fra Røldal, men ingen ting er avgjort ennå.
  Dette er forløbig bare en tanke ;o) har jo så lyst å treffe dere alle sammen, på et eller annet tidspunkt, synd vi bor på "feil" plass av landet i forhold til dere...

  SvarSlett
 13. Jeg kommer på Bergheim!! Gleder meg masse allerede..:-)

  Dere er heldige som har disse ukentlige turene - det er jo fin trening for "guttene!" Og dem har jo blitt kjempe-flinke alle sammen....Ligger/står stille og rolig på bakken mens matmor spiser is!!Da håper jeg at Nalle og Snorre ser på hverandre med vennskap når vi kommer til dere i juli, også..:-)Litt usikker på Snorre der, men jeg får vel trene litt sånn som du gjør med Nalle-mann...;o)

  Og det med våren...den blir kortere og kortere, og derfor blir vel de få dagene en virkelig syns det lukter vår, satt veldig stor pris på..I dag har vi nemlig plutselig full sommer her i Østfol, med 17 grader i skyggen og bikini-vær!!

  SvarSlett
 14. Tror ikke jeg får med meg noen fler i familien på hundetreff, så regner med å komme alene. Jepp, med GPS og "Liv", skal jeg nok finne fram:)

  Hvor store er dem hyttene?? Er det fler som kommer til å reise oppover alene? Tove??

  SvarSlett
 15. Å,så gøy! No har jeg bare skumma gjennom kommentarer, for jeg er egentlig på jobb.. men det var veldig kjekt å se litt bilder av Børre! Han er lik sin søster da med å like å bade :) Luna hadde eget badebasseng i hagen i fjor sommer :)
  Jeg må se på kalenderen og snakke med Ronny ang treff.. Har veldig lyst, så håper vi kan få til det! Vi skal til danmark de to siste ukene i juli, så uten at jeg er helt sikker så tror jeg mest sansynlig at vi kan! :) Men jeg tror vi må skaffe barnevakt.. så vi må undersøke litt! :)

  SvarSlett
 16. Så moro! Jeg får ikke arbeidsro idag, fordi jeg MÅ innom her og se om flere slenger seg på :o)

  Skal jammen stikke bortom campingen i kveld og ta noen bilder. Det er så idyllisk der! Like ved Hallingdalselva, man hører ikke trafikk engang! Kanskje hundene vil bade.. eller noen som vil fiske?? Mange muligheter ;o)

  SvarSlett
 17. Nøve:
  Har du en link til campingplassen?
  Camilla:
  Sannsynligvis aleine ja. Må bare først finne ut om jeg skal dra oppover.

  Hvordan er egentlig opplegget?
  bloggere med hunder eller bloggere med hunder og familie ( i den rekkefølgen ;-))

  SvarSlett
 18. Kolsrud Camping har ingen hjemmeside.
  Bloggerne kan ta med seg HVEM og HVA de vil, syns jeg. Alt forgår på eget ansvar ;o)

  SvarSlett
 19. Hvis "søster Ville" kommer til Bergheim, så kommer Milli også;o) Uansett anledning. Dumt, dumt, dumt med jobbvakt og hundetreff Berit:o(

  Åh, nå gleder jeg meg enda mer, når jeg leser alle disse kommentarene. Jeg og Milli kommer alene, eller evt. sammen med Ola, som tar med seg Bjørn videre oppover i dalen (på jakt etter fiskevann) og overlater oss til oss selv:o)

  SvarSlett
 20. Tove - hvis det passer for deg og du skal oppover alene....??? Dele på ei hytte??

  SvarSlett
 21. Dette er en annen campingplass i nærheten.
  http://www.stavncamping.com/no/index.htm

  Det er idyllisk her i dalen :o)

  SvarSlett
 22. Takk Gry:o))) nå fikk jeg verdens beste lokkemiddel ;o) fiskevann...
  Blir det ikke denne sommeren, så må vi klare det neste sommer. Da gjør vi som panlagt tar landeveien og kjører på kryss og tvers. Da MÅ jo Bergheim bli et mål;o)
  Søster Ville gleder seg til neste sommer:o)

  SvarSlett
 23. Jeg skal aldrig ha valper mer på sommeren :-(
  Tenke seg til så mange treff jeg går glpp av.Ja ja .Håper dere har like mange til neste år for da vil jeg også henge meg på..
  Ps Ofelia savner Nalle:-)

  SvarSlett
 24. Hmm... Vi er i England akkurat den helga, så vi kan heller ikke komme! Men det blir kjekt å se bilder og lese om treffet i bloggene etterpå i hvert fall! :) Kanskje det blir et nytt treff neste sommer?

  Forresten, jeg prøver å få mor og far med på å reise til Biri, og det ser ikke så verst ut... ;) DET hadde vært kjekt, det!!! :)

  SvarSlett
 25. Tine: Fortsett "å jobbe" med mor og far. Det hadde vært så utrolig koselig å treffe dere:o)))

  SvarSlett
 26. Å nå håper jeg dette blir tradisjon på Bergheim. Neste år har jeg ferie første halvdel av sommerferien. Så da passer samme tidspunkt neste sommer for meg. Da håper jeg dere kan også Tina, så drar vi isammen...jeg har jo det perfekte lokkemiddel også nå ;o) Kanskje får vi treffe mor til Dixie også....Gleder meg allerede jeg :o)))

  SvarSlett
 27. Nå fikk jeg se Jaco, så flink han er!! Har hatt en del fugler selv, 1 goffin kakadue, 3 nymfeparakitter, 1 dverg papegøye + en del undulater. Fikk faktisk den ene undulaten til å prate ganske mye, men den var noe ufin i språke sitt og jeg som har en onkel som er prest a gitt. Kakadua var kjempepratsom og grisete, men utrolig kosete.
  Tilbake til sommeren, vi er på ferie da, håper at et sånt treff blir neste sommer også. ( vi skal til Torrevieja, Spania svigermor har leilighet der som vi får låne) Deilig!! Ha en fin helg !!

  SvarSlett
 28. Det er jo midt i Felles opptak og seleksjon i Forsvaret! Det varer uke 26, 27 og 28... Jaja, regner med det blir tradisjon, og at jeg får muligheten en annen gang:-) Sees på Biri i det minste:-)

  Toivo hilser til Nalle, nå er vi "mannfolk" begge 2;-)

  SvarSlett
 29. Satser på at det blir tur på meg også :-)
  Har begynt å glede meg :-)

  SvarSlett
 30. Beklager jeg har vært litt fraværende. Har vært mye ute etter jobb og da har jeg sovnet på sofaen hver kveld. Masse luft, blir trøtt av det.

  Dere er flinke til å trene med guttene deres. Det går jo så bra :-) Det var da et vakkert ansikt på Børre. Har han blitt bedre med bjeffingen? Så på Charlie i Kongsberg at vi trenger litt mer miljøtrening som dere gjør. Han kjeder seg også fort og da kommer bjeffingen.

  SvarSlett
 31. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 32. Ja, jeg håper også at dette kan bli en tradisjon! Det hadde jo vært veldig koselig å reise sammen med dere, Berit! :) Skal dere til Biri, forresten? Det begynner å se litt ut som vi kanskje kan reise dit, men det er ikke helt bestemt ennå, da... :)

  SvarSlett
 33. Er det mulig å henge seg med på juli-treff ? Tror ikke det er noe annet planlagt den helgen og det hadde vært skikkelig trivelig å hilst på flere lappiser med eiere :))

  SvarSlett
 34. Selvfølgelig Charlott! Kjempemoro hvis dere vil komme :o)
  Jeg skal ta en prat med campingplassfolka så fort som mulig, og spørre om de syns det er greit med en slik hundegjeng. Håper og tror det ;o)
  (Hvis ikke,finns det flere små campinger heromkring - så treff blir det!)

  SvarSlett